Alle kinderraadsleden hebben hun eigen rode overall gekregen. FOTO ERNST BODE
Alle kinderraadsleden hebben hun eigen rode overall gekregen. FOTO ERNST BODE Foto: Ernst Bode

Eerste kinderraad Shell Moerdijk van start gegaan

MOERDIJK - In aanwezigheid van ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes is de eerste Shell Moerdijk Kinderraad 2019-2020 geïnstalleerd. Alle nieuwe kinderraadsleden kregen van Richard Zwinkels, General Manager van Shell Moerdijk, hun eigen rode overall overhandigd.

DOOR PETER HOUTEPEN

De Shell Kinderraad was in 2014 een gezamenlijk initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade uit Schiedam. Ook Shell Moerdijk kent nu zo'n raad, die bestaat uit een groep enthousiaste kinderen uit groep 6 tot en met 8 en die in de buurt van Shell Moerdijk wonen. Zij willen meedenken over hun toekomstige leefomgeving en nemen daarom deel aan het initiatief.

Les

De kinderen krijgen les over veiligheid, techniek en komen in contact met allerlei moderne en technische beroepen. Tevens nemen ze een kijkje achter de schermen op het complex van Shell Moerdijk. Maar ze moeten ook zelf aan de slag. Gedurende het jaar leren de kinderen veel en naar aanleiding daarvan brengen zij advies uit aan de directie van Shell Moerdijk. Dit advies is gebaseerd op een door hun zelf gekozen maatschappelijke kwestie.

Het thema van de Moerdijkse Kinderraad is Natuur en Chemie. Tijdens de eerste bijeenkomst werden al meteen veel vragen gesteld over techniek, de mogelijkheid om de brandweer een keer te ontmoeten, en naar de werkplaats te gaan. Er waren ook vragen over het milieu.