De Wagen Van 2019.
De Wagen Van 2019. B.C. De Boerkes

BC de Boerkes is ermee gestopt

WILLEMSTAD - Zij werden afgelopen carnaval eerste in Fijnaart en eerste in Steenbergen en met name dat laatste is iets waar BC de Boerkes erg gelukkig mee is.

De bouwclub uit Willemstad bestaat 32 jaar en al 20 jaar lang streden zij jaar na jaar weer om die felbegeerde eerste prijs in Steenbergen en dus wordt de overwinning van afgelopen jaar als ultiem hoogtepunt gezien. En je moet stoppen op je hoogtepunt.

Geen grote wagen meer

BC de Boerkes liet in een persberichtje weten dat zij o.a. om die reden stoppen met hun carnavalsactiviteiten. Andere redenen zijn dat Corné Deijkers per direct het voorzitterschap heeft opgezegd en dat De Boerkes op straat komen te staan. Hoewel de club, evenals vele andere clubs, het erg jammer vindt, zullen ze geen grote wagen meer gaan bouwen voor carnaval 2020.

De oplettende lezers onder ons weten dat De Boerkes tijdens carnaval 2020 3 x 11 jaar zouden bestaan, ofwel driemaal het carnavalsgetal. Zij gaan proberen om die mijlpaal met een kleinere wagen nog te halen, maar als dat niet lukt, zal het definitief ophouden voor BC de Boerkes.[l]