Overtuigende zeges voor Witac 1 en 3

WILLEMSTAD - Zowel het eerste als het derde team van tafeltennisvereniging Witac'89 behaalden in hun tweede wedstrijd van de najaarscompetitie een ruime zege.

Witac 1 boekte in Roosendaal ook in de tweede competitieronde een overtuigende overwinning tegen ODT Kanjers Uitzendb. Net als in de eerste ronde won Piet van Beers, in zijn tweede jeugd, al zijn enkelpartijen. Rinus Huybregts speelde zijn eerste competitiewedstrijd en kwam ook tot drie overwinningen, zij het allen zwaarbevochten in vijf games. Cor Bom kon daar nog één zege aan toevoegen. Het dubbelspel van Piet en Rinus werd een overduidelijke prooi voor Witac (eindstand 2-8)

Het tweede team van Witac startte de competitie moeizamer. In de tweede wedstrijd werd tegen Het Markiezaat een 6-4 nederlaag geleden. Vermeld moet worden dat veel fortuinlijke balwisselingen (via netband en tafelrand) in het nadeel van Witac uitpakten. Arthur Baalman verloor zijn eerste partij ongelukkig in vijf games, maar herstelde zich vervolgens met twee enkelspelzeges. Ray van Ginneke won zijn eerste duel en samen met Arthur zegevierde hij ook in het dubbelspel. Martien Fransen kon net niet tot winst komen in zijn laatste partij (11-9 nederlaag in de vijfde game).

Witac 3 boekte een mooie overwinning in Bergen op Zoom tegen Het Markiezaat.Tijmen van der Zwaag bleef ook in deze wedstrijd ongeslagen. Relatief eenvoudig wist hij zijn drie enkelpartijen in winst om te zetten. Serge van Gend vierde, na enige jaren afwezigheid, zijn comeback in de seniorencompetitie. Nog wat onwennig slaagde hij er in om twee enkelspelzeges te behalen, elk in vijf games. Ook Yoram van der Zwaag zegevierde tweemaal in het dubbelspel, waardoor een 3-7 eindstand werd bereikt. Met 8 verenigingen in deze poule belooft het een spannende competitie te worden, met zeker kansen op een mooi resultaat voor dit jonge team van Witac.

Het vierde team van Witac delfde in Breda het onderspit tegen Belcrum (7-3). Klaas van Exel won zijn eerste enkelpartij enigszins moeizaam in vijf games. Dulon Gerdes verloor zijn eerste partij in het enkelspel in vijf games, maar hij boektet in zijn laatste partij een mooie overwinning. In het dubbelspel wisten Klaas van Exel en Bram Tolenaars, in een zeer spannende partij, de winst uit het vuur te slepen (10-12 in de vijfde game).[l]