De Mannûh van Gastel. FOTO DE MANNÛH VAN GASTEL
De Mannûh van Gastel. FOTO DE MANNÛH VAN GASTEL De Mannûh van Gastel

Eerste Amerikaanse band op Zevenbergen Live!

ZEVENBERGEN - De Stichting Zevenement Zevenbergen is blij te kunnen meedelen dat er zaterdag 28 september voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van het festival een Amerikaanse band meedoet. Op een van de drie podia in de Langenoordstraat staat de band GravelRoad uit Seattle, Washington in de USA en spelen een duistere en ruwe mix van delta blues, punk rock en vertrouwde rock ’n roll.

Het is de 22e keer dat Zevenbergen Live! wordt gehouden. In 1998 begon Stichting Zevenement Zevenbergen met de organisatie, nadat kastelein Toon den Ouden zaliger van café De Bakkerij het idee had geopperd. Sindsdien is het festival een vaste waarde op de laatste zaterdag van september. Dit jaar dus op zaterdag 28 september. Een ding is nooit veranderd: overal is de toegang gratis.

Programma
Drie podia in de Langenoordstraat. In de ‘derde Bovenstraat’ spelen De Mannûh van Gastel weer. Het repertoire varieert van Internationale pop- en rocksongs van Status Quo, The Rolling Stones en Brian Adams tot meezingers van o.a. Hazes, Bløf en De Dijk.
Op het podium midden in de Langenoordstraat staat Frank Smeekens (1974). Hij heeft meerdere eigen nummers op de plaat gezet.
Op het nieuwe feestpodium in de Kerkstraat staat Feest DJ Thijs. Hij slaagt er elke keer in van een gewone zaterdagavond een knalfeest te maken.
Traditiegetrouw staan De Caddilekkers ook weer op Zevenbergen Live! met rock, blues, rhythm ’n blues.
Een nieuw podium op de Markt staat op de hoek met de Zuidhaven. Daar speelt vanaf 17.00 uur (!) vader en zoon Nuijten. Raoul en Edwin Nuijten spelen een keur aan liedjes in het genre singer-songwriter, blues en pop. Om 19.00 uur staat het Zevenbergse talent Gaia Acoustic op het podium. Vorig jaar oogstte ze veel lof toen ze optraden.
Op de Noordhaven staat dit jaar de band Steezy geprogrammeerd met o.a. nummers van ZZ Top, Chuck Berry, Elvis Presley en Queen/
Op de Zuidhaven vanaf 18.30 uur drie talentvolle Zevenbergse zangeressen, te weten Eline van Erp, Isa Alders en Kim de Looper. Het programma wordt daar afgesloten met een optreden van De Blonde Tornado.
Zevenbergen Live! begint zaterdag 28 september rond 21.00 uur tenzij anders vermeld. De toegang tot alle festivalpodia is gratis.