DSO wint ook van Gemini

KLUNDERT - DSO heeft de tweede overwinning van het seizoen binnen. In Klundert was het niveau zaterdagmiddag niet hoog, maar werd er wel gewoon gewonnen met 10-9.

Al in de openingsfase bleek dat DSO veel sterker was dan Gemini. Echter, niet voor het eerst dit seizoen bleven de doelpunten nog achterwege. Gemini kon daar zelf ook weinig tegenover stellen en zo volgde er een matige wedstrijd van beide kanten. DSO pakte gedurende de eerste helft wel een kleine voorsprong, maar sprankelend was het nog niet. Gemini kwam vlak na rust zelfs langszij omdat DSO nog altijd niet scherp was. Mandy besloot dan ook in te grijpen en hoopte met wat wissels alsnog in een flow terecht te komen. Helaas brachten de wisselspelers ook niet de gewenste scherpte in de afronding en zo bleef het spannend tot de laatste minuut. Uiteindelijk was het Robert die als invaller een glansrol vervulde door eerst de 9-9 te maken vanaf de strafworpstip en vervolgens belangrijk te zijn in de verdediging met enkele steals. Rubin benutte ook nog een strafworp en zo kroop DSO alsnog door het oog van de naald: 10-9.

Een matige wedstrijd tegen een matige tegenstander. DSO kwam nooit lekker in het spel maar pakt dus wel de punten en dat is uiteindelijk toch het belangrijkste. Volgende week moet het wel een flink stuk beter, dan komt koploper ADO op bezoek. Die ploeg won afgelopen weekend verrassend van titelfavoriet OZC en zit dus duidelijk wel in een goede flow.