Klundert sterkste in eerste Moerdijkse derby

KLUNDERT - Klundert is de competitie prima gestart met een 3-1 overwinning op naaste buurman Seolto. In een uiterst sportieve en tamme derby bleven de punten verdiend in Klundert. Voor Klundert scoorden Loïc Luzolo (tweemaal) en Jeffrey van Wingerden de doelpunten.

Al in de derde minuut nam Klundert de leiding. Stijn Visser bereikte Loïc Luzolo, die van dichtbij de 1-0 op het scorebord bracht. Het vlagsignaal van de assistent scheidsrechter van Seolto werd, zoals uit de beelden van voetbatv bleek, terecht genegeerd. Klundert bleef de bovenliggende partij en dacht in de 37e minuut op 2-0 te komen, Jeffrey van Wingerden lobte de rebound op een inzet van Grace Kitenge binnen. Wederom was daar een vlagsignaal, die ditmaal wel werd gehonoreerd. Ook hier bleek uit de beelden dat er geen sprake was van buitenspel, zodat deze treffer ten onrechte werd afgekeurd.

Gelijk na rust was het wel raak. Laszlo Boomaars ging op links goed door, Grace Kitenge maakte oorlog in de punt en Jeffrey van Wingerden schoot in de korte hoek binnen. In de 52e minuut de meest curieuze situatie ooit op de Klundertse velden. Loïc Luzolo speelde de bal terug naar de doelman van Seolto na een blessurebehandeling. Deze verkeek zich echter totaal op de bal die vervolgens tot ieders verbazing in het doel verdween, 3-0. Klundert liet vervolgens Seolto ongehinderd scoren en de marge weer op twee brengen, 3-1. Er gebeurde vervolgens weinig tot de 77e minuut toen Grace Kitenge zijn 2e gele kaart kreeg en met rood naar de kant mocht. Seolto drong hierna nog wel aan, maar verder dan wat afstandsschoten en hoge voorzetten voor het doel kwam men niet. De overwinning kwam niet meer in gevaar en mocht Klundert de eerste driepunter bijschrijven.