Kogelvangers laat onderuit tegen Halsteren

WILLEMSTAD - Het was spannend zaterdag op de Willemsch Veste, waar Kogelvangers tegen het sterk geachte Halsteren de eerst competitiewedstrijd van het seizoen afwerkte. De gedoodverfde kampioen trok uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind, waar Kogelvangers tot de tachtigste minuut zicht had op een gelijkspel.

Kogelvangers vocht met een ‘gelegenheidsformatie’ namelijk voor elke meter, waarbij de geblesseerde Sietse Vissers, Esli de Looff en Jelle Knook ontbraken. En ook na de tegenslag van een vroege Halsterense treffer. Die kwam in de tweede minuut al tot stand uit een strafschop. De bij een hoekschop meeverdedigende Daan Oudhof kreeg de bal tegen zijn borst, hetzij z’n bovenarm, waarna er naar de stip gewezen werd. Leon Leijten koos de goede hoek, keerde de elfmeter van Twan van Mechelen half, maar moest toch de gang naar het net maken: 0-1. In de fase voor de drinkpauze halverwege de eerste helft, werd namelijk al duidelijk dat Halsteren de betere ploeg was. Kogelvangers zélf creëerde richting het rustsignaal enkele halve kansen, maar de 0-1 bleef tot de 45e minuut op het scorebord. In de 52e minuut dook de snelle Marwan Achahbar na een voorzet van rechts voor Leon Leijten op, om bij de eerste paal te scoren. De Halsterense treffer, die vrijwel de beslissende zou zijn geweest, vond wegens buitenspel echter géén doorgang. Kogelvangers assistent-scheidsrechter Willem Nielsen vlagde tijdens de voorzet voor buitenspel, hield zijn vlag omhoog en bleef ook na een minuten durende discussie met scheidsrechter Paul van der Wiel recht overeind: geen treffer dus. Het hielp Kogelvangers, ook na het uitvallen van de kopsterke Daan Oudhof met een hamstringblessure (vervanger Jos Knook) in de 60e minuut aan de tegentreffer, toen de wegdraaiende Jorn Moerland in het zestienmetergebied werd neergehaald. Terechte strafschop dus, maar wie gaat die nemen als Robert Braber afwezig is en Daan Oudhof geblesseerd aan de kant zit? Maar eigenlijk was er geen twijfel, want Sven Moerland eiste de bal voor zich op. De jonge spelbepaler stuurde de Halsteren-doelman de verkeerde kant en schoot gedecideerd raak; 1-1. Ging Kogelvangers het aandringende Halsteren dan toch bedwingen? Het antwoord is ‘nee’, want het was in de 87e minuut wél raak voor de bezoekers. En weer kwam het gevaar van rechts, ditmaal uit een hoekschop. Na een daaruit voortkomende scrimmage ging Leon Leijten niet helemaal vrijuit, waarna Marwan Achabar het beslissende duwtje gaf: 1-2.