Opening door wethouder Jack van Dorst. FOTO JOLANDA SCHREUDERS
Opening door wethouder Jack van Dorst. FOTO JOLANDA SCHREUDERS Jolanda schreuders

'Keep it clean day' in Klundert

KLUNDERT - Jolanda Schreuders, enthousiaste inwoner van Klundert werd tijdens de Stadstafel geprikkeld door diverse acties die in Noordhoek en Zevenbergsche Hoek werden uitgevoerd. Deze kernen doen al een aantal keer mee aan de acties van ‘Nederland Schoon’. Zo ontstond het idee om in Klundert mee te doen aan de ‘Keep it clean day’ op vrijdag 20 september.

Samen met Renske Donkers (vrijwilligerscentrale Moerdijk) zijn ze rond de tafel gegaan en afgelopen vrijdag 20 september was het zover. Door verbindingen te leggen met scholen en verenigingen in Klundert, gaf wethouder Jack van Dorst ’s morgens om 9 uur het startschot op het Sovakplein in Klundert voor een grote opruimactie door alle basisscholen in Klundert.

Gemeente Moerdijk vind zo’n actie erg waardevol en heeft hard meegewerkt om hierin te ondersteunen. Zo’n 650 leerlingen gingen in gele ‘Nederland school’ vestjes en werkhandschoenen aan de slag. Ondersteund door leerlingen van 3 Havo van het Markland College die hier hun maatschappelijke stage aan koppelde gingen zij in de omgeving van hun school aan de slag met het opruimen van zwerfafval. Overal in Klundert kwam die deze ochtend groepjes leerlingen tegen met grote vuilniszakken.
Het was een groot succes! Er werd veel zwerfafval opgeruimd en kinderen waren erg enthousiast.
Zaterdagmorgen zijn er nog een aantal enthousiaste inwoners en de Jan Boutoen groep verder gegaan met de locaties waar nog niet geruimd was. Het gevolg was dat zaterdag 21 september rond 12 uur Klundert zwerfafval-vrij was! Zowel Jolanda als Renske zijn erg enthousiast over deze actie, "wellicht kunnen we dit volgend jaar weer doen!"[l]