Jan Somers en Leo Notenboom met de door hen gewonnen Onora's Duocup Light. FOTO LOU AANRAAD
Jan Somers en Leo Notenboom met de door hen gewonnen Onora's Duocup Light. FOTO LOU AANRAAD Lou Aanraad

Aanmelden Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Tot 12 oktober heb je de tijd om je als duo aan te melden voor de Remmerswaal Accountants Duocup. Dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi gaat binnenkort voor de 24ste keer van start. Deelname aan dit toernooi is mogelijk voor iedereen.

Je hoeft niet eens lid te zijn van een tafeltennis-vereniging; ook als je af en toe eens tafeltennist (op de camping bijvoorbeeld) kan dit best een leuke ervaring zijn. Je maakt kennis met verenigingen in de regio en met diverse spelers en speelsters.
Inschrijven kan via email naar duocup@ziggo.nl of via http://duocup.nl/aanmelden.

Kenmerken
Belangrijkste kenmerken van dit bekertoernooi zijn: plezier is belangrijker dan resultaat; iedereen kan deelnemen, je hoeft geen lid van een vereniging en/of bond te zijn; een team bestaat in principe uit 2 spelers of speelsters; de ouderwetse (nostalgische) telling wordt gehanteerd, dus games tot 21, best of 3, servicewissel na 5 opslagen; er wordt gespeeld op doordeweekse avonden van 20:00 tot ongeveer 23:00 uur; wedstrijden worden ingepland bij diverse WestBrabantse verenigingen; elk team gaat door naar de volgende speelronde, ook bij verlies; op een speelavond speelt een team tegen 2 andere teams; per speler 4 maal enkel + 2 dubbel; het toernooi kent 4 speelrondes: 11 t/m 14 november, 6 t/m 10 januari, 16 t/m 20 maart, en de finales op 11 t/m 15 mei 2020. De finales worden gespeeld bij ODT in Roosendaal.
Na de eerste 2 speelrondes worden 5 finalegroepen gevormd. Resultaten uit die eerste 2 speelrondes zijn bepalend voor plaatsing in 1 van die finalegroepen.

Duocup-light
Naast de duocup bestaat sinds enkele jaren de Onora’s duocup-light, een variant op de duocup. In de duocup-light treft men op een speelavond slechts 1 team als tegenstander; daardoor is een speelavond minder zwaar en waarschijnlijk meer geschikt voor ouderen en schoolgaande jongeren. Huidige bekerhouders van de Duocup-light is team “Maokt er Mar Wa Van” bestaande uit Leo Notenboom en Jan Somers van ODT. Op het moment dat de finales gespeeld werden was Leo 79 en Jan 85. Leo en Jan staan alweer op de deelnemerslijst voor het komende seizoen. Er wordt wel eens gezegd: “je bent nooit te oud om te leren”, de variant van Leo en Jan op die uitspraak is “je bent nooit te oud om te winnen”.

In de “heavy” Remmerswaal Accountants Duocup is de grote wisselbeker in handen van team “Ut Twedde 2.0” met Nico de Hoon en Marco Stad. Zij hebben 2 jaar op rij de winst gepakt en gaan nu voor 3-op-een-rij. Tot nu toe is dat alleen team Ossenstaartsoep gelukt. Jan Maas en Adrie Aarts van SSVR uit Roosendaal presteerden dat in de jaren 2003-2004-2005. [l]