Concertontmoeting Regio Orkest West-Brabant en Orkest Orventus

ZEVENBERGEN - Het Regio Orkest West-Brabant en Orkest Orventus uit Oisterwijk verzorgen op zaterdagavond 5 oktober een aantrekkelijke muzikale avond. Het concert zal plaatsvinden in De Borgh in Zevenbergen. Het concert begint om 20.00 uur.

Beide orkesten zijn nog relatief jong en hebben allebei tot doel de kwaliteit van de amateurmuziek in de regio te versterken. Daarom organiseren zij regelmatig eigen concerten, uit- en thuisconcerten met verschillende orkesten in de regio, shows met andere culturele partners en gelegenheidsconcerten.

Orkest Orventus: avontuurlijke blaasmuziek door een klein en flexibel orkest met een transparante klank. Orkest Orventus zal op 5 oktober een klein voorproefje geven uit het programma ‘Around the Pacific’, het concert dat zij op zondag 6 oktober in Concertzaal Tilburg in zijn geheel zullen uitvoeren. Wat hebben Mexico, Korea en Australië met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht wellicht niet zoveel. Toch is er een overeenkomst: ze grenzen allemaal aan de immense Stille Oceaan. Orkest Orventus neemt het publiek mee op reis Around the Pacific. Dit staat garant voor een spectaculair en zeer afwisselend programma, met veel folkloristische invloeden. Orkest Orventus staat onder de inspirerende leiding van dirigent Jacco Nefs.

Het Regio Orkest West-Brabant zal deze avond vooral Spaanse klanken ten gehore brengen en blikt vooruit op het traditionele nieuwjaarsconcert dat zij op 5 januari 2020 zullen verzorgen. Het Regio Orkest West-Brabant staat onder inspirerende leiding van dirigent Dick Verhoef.
Beide orkesten staan garant voor een onvergetelijke muzikale belevenis. Een buitenkansje voor muziekliefhebbers! U bent van harte welkom. U kunt uw kaarten bestellen via kaartverkoop@regio-orkest.nl [l]