Film 'More than honey' op Dierendag in theater

ZEVENBERGEN - GroenLinks Moerdijk vertoont vrijdagavond 4 oktober (Dierendag) de film “More than honey” in theater De Schuur te Zevenbergen.

Het is een mooi moment voor deze indrukwekkende documentaire over het leven van honingbijen en de omgang met bijen op verschillende plekken op de wereld vanwege de combi gemeente Moerdijk als bij-vriendelijke gemeente en het feit dat het Dierendag is.

Al bijna 20 jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus? De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en de mens is nauw verbonden met dat van de bijen. Einstein zei ooit zelfs dat wanneer de bijen uitsterven, de mens nog amper vier jaar te leven zou hebben. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt regisseur Markus Imhoof ons mee op een fascinerende reis naar de betoverende wereld van de bijen.

De film zal ingeleid worden door imker Wim Rijnart. Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanvang: 19.30 uur. Zaal open: 19.00 uur. Vanaf 19.00 uur is er een slideshow met insectenfoto's.

Entree is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden graag via moerdijk@groenlinks.nl. [l]