Komt er weer schot in ontwikkeling Kop Rode Vaart?

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk gaat een samenwerking met Zeeman Vastgoed aan in een poging om het project Kop Rode Vaart in Zevenbergen vlot te trekken.

DOOR PETER HOUTEPEN

Al bijna 20 jaar wordt geprobeerd dit project tot ontwikkeling te brengen. Diverse ontwikkelaars en even zoveel plannen zijn daarbij inmiddels gepasseerd. Ook de samenwerking die vanaf 2014 werd ingezet samen met Van Wanrooij heeft niet tot een haalbare ontwikkeling geleid. Op 1 juni van dit jaar werd de intentieovereenkomst met Van Wanrooij ontbonden. Eigenaar van het grondgebied aan de Generaal Allenweg, Zeeman Vastgoed, diende vervolgens een verzoek in met een financiƫle onderbouwing om het project weer nieuw leven in te blazen.

Risico's

Het college heeft nu besloten om de samenwerking met Zeeman Vastgoed aan te gaan. Het uitgangspunt is om te komen tot een intentieovereenkomst waarbij de gemeentelijke risico's zo veel als mogelijk worden beperkt. De voorwaarden voor de samenwerking, waaronder het creƫren van een bijzonder woonmilieu, de grondverwerving en de kostenverdeling, worden in deze overeenkomst vastgelegd.

Woningbouw

Door ondertekening ervan wordt het project Kop Roode Vaart opnieuw opgestart met als doel te komen tot woningbouwontwikkeling op het totale projectgebied inclusief reconstructie van de Huizersdijk.[l]