Feestelijke Werelddierendag op kinderboerderij de Dierenploeg

ZEVENBERGEN - Op zondag 6 oktober wordt er op Kinderboerderij de Dierenploeg aan de Vlimmeren 1 te Zevenbergen Werelddierendag gevierd. De poorten gaan open om half twee en sluiten rond vijf uur. Werelddierendag zal dit jaar extra feestelijk zijn, omdat de kinderboerderij 25 jaar bestaat. Zoals ieder jaar wordt het weer een gezellig feest voor jong en oud. Er staat weer een draaimolen, een springkussen, allerhande spelletjes, er kunnen ritjes gemaakt worden op de pony’s. Ook is er een oude boerenkar met Zeeuwse trekpaarden die een tochtje door de kern van Zevenbergen maakt. De kinderen kunnen zich laten grimeren en voor de inwendige mens zijn er weer poffertjes en een glaasje limonade.

Maar is nog veel meer. Op het moment besteed de kinderboerderij veel aandacht aan de wilde bij. Want zonder bijen is er immers geen voedsel voor mens en dier. Heel veel scholen zijn al bezoek gekomen of komen nog in oktober of november langs, om alles over deze nuttige beestjes te weten te komen. Maar op werelddierendag is er ook een speurtocht door de kruidentuin, waarna de kinderen een leuk aardigheidje mogen grabbelen. Bij imker Wim Rijnart kunnen de kinderen een kaarsje maken. En poppentheater Jometteke zal om 14.00, 15.00 en 16.00 uur een leuke voorstelling verzorgen.

Nieuwe bewoners
Verder kan groot en klein kennis maken met Nala en Timba, twee nieuw aangeschafte varkentjes. Ook zijn er weer vijf degoes, die vrolijk klimmen en klauteren. Deze nieuwe bewoners hebben het prima naar hun zin bij de Dierenploeg. Het belooft dus weer een ontzettend leuke, gezellige en leerzame middag te worden. Iedereen is welkom, de toegang is gratis en voor een klein bedrag krijgen de kinderen een kaart waarmee ze bijna aan alle activiteiten deel kunnen nemen. De Dierenploeg hoopt weer een groot aantal mensen te mogen verwelkomen. 28 December zal de laatste dag zijn van alle feestelijkheden rond het 25-jarig bestaan. Dan is er voor iedere bezoeker gratis een lekkere oliebol, een glaasje glühwein en/of warme chocomelk. [l]