Gamen is populair bij de jeugd. FOTO PIXABAY
Gamen is populair bij de jeugd. FOTO PIXABAY Foto: Pixabay

Moerdijk haakt aan bij Week van de Opvoeding

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk, het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en meerMoerdijk haken in de week van 7 tot en met 13 oktober aan bij de landelijke Week van de Opvoeding. In de gemeente vinden een aantal activiteiten plaats die in het teken staan van opvoeden en ouderschap.

DOOR PETER HOUTEPEN

Zo wordt op woensdag 9 oktober in de Niervaert in Klundert van 14.00 tot 16.00 uur een Levend Fortnite gespeeld. Dit is een spelactiviteit voor ouders en kinderen samen. Hierdoor kunnen ouders ook eens ervaren waarom kinderen deze populaire game zo leuk vinden. Levend Fortnite wordt georganiseerd door de jongerenwerkers en sportcoaches van meerMoerdijk. Ook zal er een jeugdprofessional bij aanwezig zijn en preventiemedewerkers van Novadic Kentron.

Interactief

Op donderdag 10 oktober wordt in De Parel in Fijnaart van 19.30 tot 21.00 uur een interactieve avond georganiseerd over alcohol en gamen. Novadic Kentron gaat hierin een grote rol spelen, afgewisseld met theaterstukjes door Helder Theater. Zij spelen situaties tussen ouders en kinderen in het dagelijks leven na. Ook de jeugdprofessionals en jongerenwerkers zijn van de partij, zodat vragen van allerlei aard door de juiste persoon kunnen worden beantwoord. Tot slot wordt er door de jongerenwerkers live gegamed.

Voor beide activiteiten kan ingeschreven worden via de website www.meermoerdijk.nl