Een nieuwe outfit naast het bestaande uniform.
Een nieuwe outfit naast het bestaande uniform.

Oranje Garde Klundert anno 2019

KLUNDERT - Sinds de oprichting in 1946 is Oranje Garde onlosmakelijk verbonden met Klundert. In de eerste jaren was er vooral sprake van een wandelvereniging, maar daarna werden er al snel trommels aangeschaft omdat lopen op muziek nu eenmaal makkelijker gaat. Dat is de basis geweest voor het moderne slagwerkkorps van nu.

Dat deze groep slagwerkers nog altijd met haar tijd meegaat zal duidelijk zijn! Mede door de instroom van jeugd is er naast het traditionele uniform gekozen voor een informele maar geklede outfit. Afhankelijk van de gelegenheid kan de keuze voor kleding gemaakt worden.

Gevulde agenda

De agenda van Oranje Garde is rijkelijk gevuld met bijzondere en mooie optredens. Zo hebben wij op 7 september deelgenomen aan het defilé van de Airborne Wandeltocht, 's-werelds grootste eendaagse herdenkingswandeltocht. Deze wandeltocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september in Oosterbeek. Al vele jaren worden wij uitgenodigd om dit evenement mede muzikaal te ondersteunen.

Een waardevolle traditie is ook de uitnodiging voor deelname aan de Reuzenstoet in Lokeren (B). Dit jaar hebben wij deze bontgekleurde stoet reuzen mogen begeleiden op 22 september. In deze stoet hebben we de verschillende straatshows en -acts volop kunnen laten zien tot grote waardering van het publiek dat zelfs met een spandoek voor ons stond te juichen. Men kent onze kwaliteiten daar inmiddels.

Komende optredens

Op 12 oktober mogen we de Efteling muzikaal opleuken. Met swingende slagwerkmuziek lopen we tussen de attracties door, veelal gevolgd door enthousiast publiek. Een leuke uitnodiging, zeker voor onze jeugdleden die zich de rest van de dag prima vermaken in het park.

Muziekvereniging Volharding uit Rhoon bestaat dit jaar 100 jaar. Op 19 oktober mogen wij meedoen aan het jubileumconcert. Een eer om bij dit jubileum aanwezig te mogen zijn.

Dan kijken we al uit naar 18 januari 2020: Gardes in Concert. Na het succes van dit jaar krijgt de samenwerking tussen Avant Garde en Oranje Garde een vervolg, en hoe!

Noteer deze datum alvast in uw agenda en beleef de avond vol slagwerk en verrassingen in De Stad Klundert.[l]