Kinderboekenweekactiviteiten in Bibliotheek VANnU Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Alle kinderen zijn van harte welkom bij de volgende activiteiten die plaatsvinden bij bibliotheek VANnU in Zevenbergen.

Theaterworkshop 'Reis rond de wereld' door Van Creatieve Huize op woensdag 2 oktober om 15.00 uur. De workshop is bedoeld voor kinderen in de leeftijd 7 t/m 12 jaar (groep 4 t/m 8). In deze theaterworkshop maken kinderen een reis rondom de wereld met allerlei verschillende voertuigen. Fietsen op de tandem door Nederland, rijden met een jeep door de jungle en vliegen met je eigen ruimteschip naar de maan. Door middel van verschillende speloefeningen maken de kinderen kennis met toneel en allerlei vormen van vervoer. Tijdens deze workshop leren de kinderen zelf hun eigen verhalen te vertellen door hun fantasie te gebruiken. Samen gaan ze aan de slag om een mooi avontuur te beleven: op ontdekkingsreis tijdens de Kinderboekenweek! Wil je meedoen met de theaterworkshop en zeker zijn van een plekje? Meld je dan even aan bij de bibliotheek (tel. 0168-324594, zevenbergen@bibliotheekvannu.nl)

Boekpresentatie én signeersessie door Jeannette Koenders op woensdag 9 oktober van 14.00 tot 15.00 uur. Jeannette Koenders, illustrator en leerkracht in Zevenbergen lanceert op woensdag 9 oktober haar eerste boek Knuf maakt vrienden, door middel van een gezellige meet and greet. Jeannette leest deze middag haar boek voor en presenteert daarbij haar tekeningen. De boekpresentatie en signeersessie vindt plaats van 14.00 tot 15.00 uur en is met name geschikt voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Publiek van alle leeftijden is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.

Presentatie Griffels en Penselen. Tijdens de hele Kinderboekenweek liggen de boeken die bekroond zijn met een Griffel of Penseel ter inzage in de bibliotheek. Na de Kinderboekenweek kunnen de boeken geleend worden.

Naast deze activiteiten is er voor elk kind wat lekkers, kunnen de kinderen een kleurplaat ophalen, meedoen aan een speurtocht én kans maken op het winnen van een boekenbon. Alle activiteiten zijn gratis!

Bibliotheek VANnU Zevenbergen, Kasteelweg 3.[l]