Succesvolle competitieronde Witac'89

WILLEMSTAD - Alle teams van tafeltennisvereniging Witac'89 boekten een prima resultaat in de derde ronde van de najaarscompetitie 2019.

Het eerste team van Witac was enigszins fortuinlijk tegen Het Markiezaat uit Bergen op Zoom. Omdat.de tegenstander slechts met twee spelers aantrad betekende dit op voorhand een 3-0 voorsprong voor Witac, maar door prima spel in de resterende partijen kwam Witac 1 tot een monsterscore (eindstand 9-1). Dat was mede te danken aan de sterke invalbeurt van Arthur Baalman, die tweemaal zegevierde in het enkelspel. Rinus Huybregts won eveneens al zijn partijen en Piet van Beers kwam eenmaal tot winst. Ook het dubbelspel werd door Piet en Rinus overtuigend gewonnen.

Overige teams

Het tweede team van Witac kwam tegen The Back Hands uit St Willebrord voor de eerste maal tot winst in deze competitie (6-4). Arthur Baalman, Kees Heijstek en Ray van Ginneke wisten elk twee partijen in winst om te zetten. Een speelster van de opponent bleek te sterk en won al haar partijen. Met dit resultaat bezet Witac een mooie positie in de middenmoot van deze poule bestaande uit 8 teams.

Witac 3 boekte wederom een overtuigende zege, ditmaal tegen TCS uit Steenbergen (8-2). Tijmen van der Zwaag en Manon Gerritsen bleven ook in deze wedstrijd ongeslagen. Relatief eenvoudig wonnen zij al hun enkelpartijen. Bovendien lieten Tijmen en Manon geen spaan heel van hun tegenstanders in het dubbelspel. Desiree Nieuwkoop speelde voor het eerst deze competitie. Zij won haar eerste enkelpartij en verloor haar derde partij erg ongelukkig met 9-11 in de vijfde game. Witac 3 staat hiermee op de tweede plaats op de ranglijst, ook in een poule met 8 teams. Volgende ronde treedt Witac aan tegen koploper TIOS Terheijden.

In de wedstrijd van het vierde seniorenteam tegen Tanaka was er een glansrol voor good old Kaas van Exel. Voor het eerst in de competitie kwam hij in zijn drie enkelspelen tot de volle winst. Met Dulon Gerdes wist hij ook de zege in het dubbelspel uit het vuur te slepen (11-8 in de vijfde game). Dulon kon hieraan nog één enkelspelzege toevoegen. Helaas ging zijn laatste partij ongelukkig verloren (9-11 in vijfde game). Bram Tolenaars kon in deze wedstrijd helaas niet zegevieren, zodat een 5-5 eindstand werd bereikt. [l]