Kogelvangers pakt drie punten tegen Duiveland

WILLEMSTAD - Om met een korte samenvatting van Duiveland-Kogelvangers te beginnen: de eindstand na een bar slecht duel was 0-1. Drie welverdiende wedstrijdpunten voor de formatie van trainer/coach Brian Roquas derhalve. Maar ook een slechte wedstrijd verdient een toelichting.

Net als de luid bejubelde, winnende treffer van Sven Moerland in de zestigste minuut uiteraard. De Willemstadse middenvelder verzilverde toen een dieptepass van rechter vleugelverdediger Koen Knook, door de bal knap over de uitlopende Duivelandse doelman Melvin van Ast te lobben. De jongste van de drie Moerlands liep bij zijn actie een tik op van de uitlopende sluitpost, die hem met een ribblessure op het gras deed belanden. Gelukkig kon Sven na verzorging verder. Kogelvangers was zowel individueel als team, beter was dan het stugge Duiveland en verdiende de punten. Dat de Willemstadse defensie het sterkste gedeelte van de ploeg was, zegt eigenlijk al genoeg. Naast de betrouwbaar keepende Leon Leijten, stonden de beide vleugelverdedigers Koen en Jos Knook, neven van elkaar, hun mannetje. Net als het centrale duo Luc Messer en Daan Grootenboer overigens. Voor de volledigheid: Leijten tikte in de eerste helft een Duivelandse vrije trap met zijn vingertoppen prima op de lat en Luc Messer toonde zich, waar nodig, een snelle en bekwame ausputzer. Het probleem zat ‘m echter in het uitverdedigen, in de omschakeling én in het bewegen mét en zónder bal. De teruggekeerde Robert Braber probeerde waar hij kon structuur in het Willemstadse spel te brengen, wat slechts ten dele lukte. De geroutineerde aanvoerder had zich met zijn nieuwe ploeg -wat betreft de drie punten wél, wat betreft het vertoonde spel níet- waarschijnlijk een ander debuut voorgesteld. Net als bij de eveneens balvaste doelpuntenmaker Sven Moerland, hadden zijn individuele acties te weinig effect. Het kostte zowel de hardwerkende spits Jorn Moerland als linker aanvaller Youri van Laarhoven (had last van zijn hamstrings) hun positie. Youri werd na de rust vervangen door Sietse Vissers en Jorn in de 70e minuut door Sven van Laarhoven. De bal vastere Daan Oudhof belandde na de wissel Moerland/Van Laarhoven in de punt van de aanval, maar ook hij kon, afgezien van een zelf gecreëerde kans, geen potten breken.