Poppenhuis in stijl. FOTO RIA DEIJKER
Poppenhuis in stijl. FOTO RIA DEIJKER Ria Deijker

De poppenkraam in de Schuur

ZEVENBERGEN - De herfst expositie van Cultuur Moerdijk heeft de titel: De Poppenkraam meegekregen. Deze expositie geeft een beeld weer van veel verschillende soorten poppen en poppenhuizen.

Knuffelpoppen zijn er natuurlijk te zien zowel grote als kleintjes, in de poppenhuizen zijn de miniatuur poppetjes en meubeltjes. Kunstwerken zijn ook op deze expo te bekijken die gemaakt zijn door kunstenaars die zowel in binnen- als in buitenland exposeren Dit zijn zowel poppen als poppenhuizen. Deze expo is zeker een aanrader.
De kunstenaar Bas Middel zal exposeren met fantasie poppenhuizen en kamers die hij ook op bestelling maakt van natuurlijke materialen. Een ware lust voor het oog. Francisca Markus boetseert al vanaf 2007 en brengt dan ook zeer kunstzinnige poppen mee. Ria Schoonen heeft wederom een hele serie nieuwe poppen voor deze expositieklaar liggen om te laten zien. Ook zij is een ware kunstenares op dit terrein. Ellen Broere heeft weer totaal andere kunstzinnige poppen op deze expo om te laten zien. Anita Rombouts heeft bijzonder lieve poppen meegebracht echte knuffels. Prachtige poppenhuizen natuurlijk met inhoud en leuke winkeltjes zijn te zien bij Thea van Dijk. Anja’s brengt poppenhuizen miniaturen mee. Ria Deijker heeft winkeltjes en etalage miniaturen bij zich om te laten zien. Verder neemt ’t Tafereeltje uit Breda deel aan de expo. Zij hebben 10 jaar geleden ook al met veel succes geëxposeerd bij ons.
Poppen en poppenhuizen in Hindeloper stijl is een ware bezienswaardigheid. Die brengt Noldien Janssen mee. Al met al een heel scala op deze Poppenkraam.
Alles is te zien op 12 en 13 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in het vernieuwde Theater de Schuur, Kerkstraat 23 in Zevenbergen. [l]