Witac'89 1 gaat hard onderuit

WILLEMSTAD - Team 1 van tafeltennisvereniging Witac’89 zakt naar 2e plaats, team 2 heeft het moeilijk evenals team 4, team 3 overtreft de verwachtingen.

In Breda trof het bovenaan staande team 1 het onbekende maar, naar later bleek, sterke Belcrum 11. De eerste wedstrijden werden gespeeld tegen een Belgische speler, die stuurde zowel Piet van Beers en Rinus Huybregts in drie games naar huis; alleen Cor Bom wist een game van hem te winnen, maar verloor toch kansloos. Daarna won alleen Rinus nog tweemaal, zij het soms met moeite en enig geluk, zodat met 8-2 verloren werd.

Verlies Team 2

Team 2 verloor in Wouwse Plantage met 6-4 van De Pin Pongers 3. Arthur Baalman won tweemaal gemakkelijk en verloor één partij in vijf games. Martien Fransen sleepte één overwinning uit het vuur. Kees Heijstek was eenmaal dicht bij de zege maar trok net aan het kortste eind, ook zijn andere partijen verloor hij, maar won wel samen met Arthur eenvoudig het dubbelspel.

Gelijkspel Team 3

Het gepromoveerde 3e team staat op de tweede plaats in de 6e klasse en doet het uitstekend door gelijk te spelen tegen koploper TIOS Terheijden 2. Yoran van der Zwaag won eenmaal. Tijmen van der Zwaag verloor tweemaal nipt in vijf games voordat hij zijn laatste partij ruim won. Serge van Gend speelt zijn eerste competitiewedstrijden bij de senioren en komt steeds beter in zijn spel, hij boekte twee mooie overwinningen. Het dubbelspel werd na een spannende strijd door Tijmen en Yoran gewonnen.

Zware opgave Team 4

Voor het 4e team is de competitie een zware opgave. Na een 7-3 nederlaag tegen TCO’78 4 uit Ossendrecht staat het team op de laatste plaats. Jan van den Broeck behaalde twee duidelijke overwinningen. Dulon Gerdes won zijn eerste partij en dacht ook zijn tweede gemakkelijk te gaan winnen na 2 games voorsprong te hebben genomen, dit echter verminderde zijn concentratie en zo verloor hij in 5 games. Bram Tolenaars wint af en toe een game maar verder komt hij niet, competitiespelen is moeilijk, services opvangen is geen sinecure, dit zorgt voor stres wat zijn spel niet ten goede komt.[l]