Geschiedenisquiz Heemkundekring Willem van Strijen

ZEVENBERGEN - Op donderdag 24 oktober organiseert de Heemkundekring Willem van Strijen uit Zevenbergen voor de eerste keer sinds lange tijd een geschiedenisquiz in de bibliotheek VANnU aan de Kasteelweg in Zevenbergen. De aanvang is om 19.30 uur en de deelname is gratis.

Het is een teamquiz en er wordt gespeeld met maximaal 10 teams van 3 of 4 personen. Als het een succes is, wordt het volgend jaar groter aangepakt. Deelnemers kunnen zich als team inschrijven, maar individueel kan ook. In dat laatste geval stelt de organisator door loting teams samen. Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@heemkundezevenbergen.nl. onder vermelding van 'geschiedenisquiz' en je naam, adres en telefoonnummer. Als je een team inschrijft, geef dan aan hoeveel personen dat zijn. Bij individuele inschrijving dien je akkoord te gaan met toevoeging aan een team met anderen. De inschrijvingstermijn sluit op 20 oktober.

Geschiedeniskampioen

Het winnende team mag zich geschiedeniskampioen van Zevenbergen 2019 noemen. Om dat te verdienen, dienen er vanzelfsprekend vragen te worden beantwoord over de geschiedenis van Zevenbergen. De multiplechoicevragen zijn verdeeld over een aantal rondes van ieder 10 vragen. Onderwerpen van de rondes zijn onder andere: sport, zorg en welzijn, cultuur, gebouwen, verenigingen, onderwijs, Brabants voedsel, oude geschiedenis, etc.

Na iedere ronde worden de antwoorden van de teams ingenomen en wordt het goede antwoord gegeven en toegelicht. Als je niet komt om te winnen, kun je in ieder geval toch iets leren. Daar gaat het bij de Heemkundekring vooral om: kennis hebben van je woonomgeving, de heem.

Herken ornamenten

Nu we het toch over wedstrijden hebben, nog graag uw aandacht voor de prijsvraag 'Herken ornamenten op Zevenbergse huizen en gebouwen'. Op het wedstrijdformulier staan 18 afbeeldingen van details van huizen en gebouwen en de deelnemer moet er het juiste adres bij schrijven. Deelname formulieren met alle informatie zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek VANnU aan de Kasteelweg in Zevenbergen. Formulieren inleveren voor 15 oktober.[l]