Kogelvangers laat Klundert ontsnappen

WILLEMSTAD - Het bezoekende Klundert ontsnapte afgelopen zaterdag tegen Kogelvangers in de extra speeltijd door een treffer van Grace Kitenge aan een nederlaag. De door twee eigen treffers ongelukkige middenvelder van de ploeg van trainer/coach Marco van Dijnsen kopte toen raak uit een indraaiende vrije trap van Loaszlo Boomaars. Daardoor kwam de 2-2 eindstand aan de Grintweg op het scorebord.

Klundert vierde de bevrijdende gelijkmaker als een overwinning, bij Kogelvangers kwam de late tegentreffer aan als een mokerslag. Want wat wás de thuisploeg dicht bij de overwinning, in de voor beide ploegen eerste in een reeks van Moerdijkse derby’s. Op het complex van De Willemsch Veste werd opnieuw duidelijk dat voor dergelijke streek duels nou eenmaal andere wetten gelden. Kortom alle ingrediënten voor ‘spanning en sensatie’ waren aanwezig: sentimenten, emoties, voldoende doelpunten, overtredingen over en weer, een grillig scoreverloop en een apotheose om van te smullen, voor alles wat Klundert was althans. Want voor Kogelvangers waren de druiven zuur. Zó zuur zelfs, dat enkele spelers huilend van het veld afliepen. En hoe erg ook, dat maakte de derby tussen beide rivalen óók mooi.

Klundert nam in de gelijkwaardige eerste helft door een fraaie treffer van Jeffrey van Wingerden de leiding. Hij rondde een voorzet van links van Ramon Frijters snoeihart af met het hoofd: 0-1. Na de rust draaide de aandringende thuisploeg de zaken in een tijdsbestek van twee minuten om. In de 66e minuut belandde een schot van Koen Knook via het lichaam van Grace Kitenge in het Klundertse doel; 1-1. Kogelvangers wilde meer, wat door Sven Moerland met een door het thuispubliek luid bejubelde treffer (2-1) werd bevestigd.

Daarna was het Klundert die de de aanval zocht, waarbij Kogelvangers aanvankelijk overeind bleef, doordat een aantal vrije trappen over het doel van de attent keepende Stan Moerland vlogen, hetzij dat ze door de Willemstadters werden weggekopt. Het teveel aan Willemstadse overtredingen op schootsafstand van het eigen doel, nekte Kogelvangers alsnog in blessuretijd, toen de Klundertse ontlading gestalte kreeg. Uiteindelijk was het Grace Kitenge, die de wegdraaiende voorzet van Laszlo Boomaars met het hoofd afrondde: 2-2.