Witac'89 in mineur

WILLEMSTAD - De teams van tafeltennisvereniging Witac’89 leden nederlagen en grote nederlagen.

Nu de kruitdampen opgetrokken zijn en team 1 weer met beide benen op de grond staat, rest een nederlaag (6-4) tegen TCS 2 in Steenbergen maar het staat toch nog op een 2e plaats in klasse 5D van afdeling ZuidWest van de NTTB. Deze keer stak Cor Bom in goede vorm en won tweemaal; in zijn 2e partij hielp hij bijna een 2-0 voorsprong in games (beide 1-11) om zeep, maar in de 5e game won hij met het kleinst mogelijke verschil. Piet van Beers won eenmaal en de in het verleden bijna onklopbare Rinus Huybregts had een moeizame avond en verloor al zijn enkelpartijen, maar won wel gemakkelijk samen met Piet het dubbelspel.

Team 2

Team 2 staat op de voorlaatste plaats in klasse 5C na verlies met 9-1 van Smash’76 5 in St Annaland. Alleen Ray van Ginneke boekte een gemakkelijke zege. Kees Heijstek verloor na een spannende strijd een partij in 5 games, 16-14!! Martien Fransen kon ook niet winnen van de sterke tegenstanders.

Dipje

In Breda, tegen het ook in de top 3 staande Belcrum 13 in klasse 6C, verloor team 3 met 6-4. Zowel Serge van Gend en Manon Gerritsen verklaarden in een dipje te zitten, zij wonnen toch elk eenmaal, zo ook Tijmen van der Zwaag. De overwinning van Serge was zwaarbevochten in vijf games, evenals zijn overwinning in het dubbel samen met Manon.

Wak

Tegen De Batswingers 4 uit Gilze boekte alleen Klaas van Exel, van het thuisspelende team 4, een duidelijke overwinning, Zowel Jan van den Broeck als Bram Tolenaars wonnen elk in hun tweede partij de eerste 2 games met kansen op winst in de derde, helaas ging deze verloren en later ook de partij. Het dubbelspel van Bram en Klaas werd in 5 games verloren, dit resulteerde in 1-9 verlies en een laatste plaats in klasse 7A. Volgens Jan is het team in een wak terecht gekomen. [l]