Klundert ruim langs Jonge Spartaan

KLUNDERT - Klundert behaalde een ruime 5-1 overwinning op Jonge Spartaan. Deze overwinning kwam echter veel moeizamer tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Klundert mocht haar doelman Yoeri van Wingerden bedanken dat het niet echt spannend meer werd.

Klundert begon voortvarend aan de wedstrijd en al binnen het kwartier stond het 2-0. Tot twee keer toe was het voorbereidende werk van Jeffrey van Wingerden die resp. Loïc Luzolo en Ramon Frijters in staat stelde om te scoren. Jonge Spartaan nam hierna het initiatief over en kreeg enkele grote kansen op de aansluitingstreffer. Yoeri van Wingerden was echter een te grote sta in de weg en bleef de 2-0 stand tot de rust op het scorebord staan.

Na rust begon Klundert weer sterk aan het karwei en had diverse keren moeten scoren. Jeffrey van Wingerden was de enige die het doel trof en leek de wedstrijd beslist. Jonge Spartaan gaf zich echter niet gewonnen en ging op zoek naar een beter resultaat. Diverse kansen werden verijdeld, maar in de 60e minuut werd het toch 3-1 en dacht Jonge Spartaan dat er nog meer in het vat zat. De aansluitingstreffer werd echter niet gemaakt zodat de echte spanning uitbleef. In de slotfase liep Klundert uit naar 5-1 door doelpunten van Loïc Luzolo en Steven Maggan. De overwinning voor Klundert was verdiend, maar wel geflatteerd. Het had ook zomaar 8-6 kunnen worden.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Prinsenland, dat zaterdag won van een zwaar gehavend De Fendert.