Ruime overwinning Kogelvangers op NOAD'67

WILLEMSTAD - En weer stond er voor de hoofdmacht van Kogelvangers een thuiswedstrijd op het programma. Afgelopen zaterdag kwam NOAD’67 naar de nu al roemruchte Willemsch Veste, waar de de formatie uit Sint Philipsland na een kansloze 5-0 nederlaag nog lang weet van zal hebben.

De vijf doelpunten van respectievelijk Mart Grootenboer, Jorn Moerland, Sietse Vissers en Daan Oudhof (2x) kwamen na goed combinatiespel tot stand. De drie welverdiende punten leveren Kogelvangers een mooie positie op in de middenmoot van de derde klasse B. De formatie van trainer/coach Brian Roquas tankte bovendien zelfvertrouwen voor de komende duels. De eerste daarvan is aanstaande zaterdag uit tegen WHS uit Sint Annaland, net als NOAD’67 afkomstig van Tholen. Wij Houden Stand, waar de afkorting WHS voor staat, is na vier speeldagen met negen punten na de gedeelde koplopers Halsteren en Tholense Boys knap derde op de ranglijst. Kogelvangers is vijfde met zeven punten, waardoor er nu al sprake is van een zogeheten zes punten wedstrijd.

Maar eerst nadere details over de alweer derde thuiswedstrijd van Kogelvangers, waarin de stijgende lijn ook door de resultaten (nipte nederlaag, onverdiend gelijkspel en nu een afgetekende overwinning) zichtbaar is. De formatie met zestien gelijkwaardige veldspelers en twee keepers die aan elkaar gewaagd zijn, kwam uitstekend uit de startblokken. De ditmaal niet uitblinkende, maar wel nuttige rechterspits Mart Grootenboer maakte er na gegoochel in het strafschopgebied al na twee minuten 1-0 van door NOAD’67-doelman Pjotr Mosselman met een harde schuiver door de benen te passeren. Daarna was de beurt bij Kogelvangers in de dertiende minuut aan de uitblinkende spits Jorn Moerland, die een pass van aanvoerder Robert Braber knap aannam, de bal daarna evenzogoed controleerde, om daarna beheerst in de rechterbenedenhoek te scoren: 2-0.

Met de altijd hard werkende en soms verguisde Jorn Moerland is meteen de ‘man of the match’ van Kogelvangers genoemd. Nadat hij, na de rust eerst onzelfzuchtig Sietse Vissers de 0-3 had laten aantekenen, was de aanvaller ook bij de andere twee Willemstadse treffers betrokken. Bij doelpunt nummer vier werd de middelste van de drie broers Moerland, in de basis bij Kogelvangers, gevloerd in het strafschopgebied, wat zeker een strafschop van scheidsrechter Jan de Vos had opgeleverd. De stipt fluitende leidsman liet doorspelen, doordat hij in zijn ooghoeken had gezien, dat de inkomende Daan Oudhof gemakkelijk de trekker wél kon overhalen. Bij doelpunt nummer vijf belandde een pass van Koen Knook via Jorn Moerland opnieuw bij Daan Oudhof, die simpel voor de 5-0 eindstand zorgde.