Optreden pianoduo Dimitrov & Boelee

ZEVENBERGEN - Op zondag 27 oktober om 12.30 uur treedt het piano duo Dimitrov & Boelee op in de Moerdijkzaal van het gemeentehuis te Zevenbergen. Het piano duo bestaat uit de Bulgaarse pianist Dimitar Dimitrov en de Nederlandse pianiste Elvire Boelee. Elvire en Dimitar ontmoetten elkaar op het conservatorium in Groningen, waar zij studeerden voor hun bachelor.

Dimitar Ivanov Dimitrov werd geboren op 13 september 1987 in Dobrich, Bulgarije. Hij speelde al accordeon op tweejarige leeftijd. Drie jaar later kreeg hij zijn eerste pianolessen. Bij het Prinses Christina Concours in 2007 behaalde hij de eerste prijs. De jury noemde hem “een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden”. Elvire Boelee, geboren in 1989, begon met piano spelen toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko. Elvire geeft sinds januari 2014 pianoles aan de muziekschool Kunst & COO in Oosterwolde, Friesland. Op 27 oktober speelt het duo werken van W.A. Mozart, C. Saint-Saëns, F. Liszt, F. Schubert en S. Rachmaninoff.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultuurmoerdijk.nl en bij de ingang van het Gemeentehuis in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten [l]