De bevrijdingsbus rijdt extra door Moerdijk

MOERDIJK - In het kader van 75 jaar bevrijding van de gemeente Moerdijk organiseren de Heemkundekringen van de gemeente Moerdijk de zogenaamde bevrijdingsbus. Die bus rijdt op zaterdag 2 november door alle kernen en onderweg vertellen medewerkers van de Heemkundekringen over wat er in de Tweede Wereldoorlog en vooral bij de bevrijding in 1944 is voorgevallen. Het doel is om inwoners van de gemeente kennis te laten maken met wat er in de andere kernen gebeurde dan de kern waar zij zelf wonen.

DOOR TIES STEEHOUWER

Door de vele inschrijvingen voor 2 november is de bus vol Daarom is besloten dat de bevrijdingsbus ook op 30 november nog een keer rijdt. De mensen die zich hebben ingeschreven, maar niet mee kunnen op 2 november, krijgen het aanbod om in plaats daarvan op 30 november mee te gaan. Zij hoeven dus zelf niets te doen. Bovendien is er dan plaats voor nieuwe inschrijvers en u kunt zich dus nog opgeven.

Lunch
Vanaf 11:00 uur kunnen de deelnemers zich melden bij de "Stad Klundert" aan de Molenstraat 33 in Klundert. Daar is een bevrijdingstentoonstelling van Heemkundekring Die Overdraghe die zij kunnen bekijken. Om 12:00 uur vertrekken de bussen. Een bus maakt een rondje naar het westen van de gemeente Moerdijk en de andere doet de kernen ten oosten van Klundert aan. Om 13:30 komt iedereen terug in Klundert voor een lunch en daarna gaat iedereen om 14:30 weer naar de bussen voor het andere rondje. Om 16:00 uur zijn de bussen weer terug in Klundert. De kosten bedragen 15 euro per persoon.

Inschrijven
Als men mee wil met de bevrijdingsbus, dan moet men een mail sturen naar bevrijdingsbus@gmail.com en vragen om een inschrijfformulier. Men krijgt dan dit formulier toegestuurd met daarop alle benodigde informatie en een lijst met de gegevens om ingeschreven te worden. De datum van betaling telt als inschrijvingsdatum. Overigens kunnen ook mensen die slecht ter been zijn en een rollator gebruiken mee. Als men niet beschikt over email, vraag dan vrienden of kennissen om voor de inschrijving te doen. Als dat ook niet lukt, neem dan contact op de lokale Heemkundekring. [l]