Jeu de Boules Zevenbergen speelt om 'Snertbokaal'

ZEVENBERGEN - Dinsdag 15 oktober, de weersverwachting op maandag voorafgaand was slecht het leek wel snertweer te worden. Maar op dinsdagochtend werden de verwachtingen in ons voordeel behoorlijk bijgesteld in de ochtend nog een klein buitje en voor de middag géén neerslag.

Er kwamen dan ook 37 spelers af op de uitnodiging voor deze wedstrijd. Joke en Frie hadden een grote pan goed gevulde Snert gekookt. Giel opende de middag met wat korte mededelingen over de verdeling van de prijzen en hebben we gezongen voor Wim zijn verjaardag. Er werd aangevangen voor de eerste game, in eerste instantie was het even wat rommelig (spelen we nu met 36, 37 of 38 spelers, op welke baan moet ik spelen), maar toen ieder bij zijn juiste medespeler(s) stond konden we los gaan. Er waren weer een paar games die snel klaar waren, maar over het algemeen duurden de games wat langer dan normaal wat dus inhield dat er hevige strijd werd geleverd voor die grote ,,Snertbokaal”. Tussen de eerste en tweede game werd er koffie met koek aangeboden door Wim. Er was dan ook weer volop gelegenheid voor het uitwisselen van allerlei sociale gebeurtenissen, nieuwtjes en kon men terug kijken op het gespeelde spel. De bel klonk voor de tweede ronde en ieder ging weer de baan op, Zus nam plaats achter de pannen Snert om daar in te roeren zodat er geen bruin laagje ontstond onder in de pan. En ondertussen worden de behaalde punten weer trouw in de computer ingevoerd door Willy en Riet. De tweede game gaat wat vlotter dan de eerste, zou dat komen doordat ze de Snert ruiken? Deze pauze was het dan ook een stuk rustiger op het terras, want als poesjes muizen mauwen ze niet. De derde en laatste game kon aanvangen met één speler minder, het was nog steeds droog en er werden weer plus en minpunten bij elkaar gesprokkeld. Wat mij opviel is dat er deze middag géén Fanny is uitgereikt, dus geen enkele wedstrijd die op 13-0 is geëindigd. Uiteindelijk ging Ad M. met de wisselbokaal aan de haal. Tijdens een versnapering werden door de wedstrijdleiders de prijzen verdeeld.

Uitslag: 1e Ad M. 3 22 punten; 2e Irene B. 3 17 punten; 3e Nel A. 3 16 punten; 4e Theo J. 3 16 punten; 5e Willy v.d. H. 2 17 punten. [l]