Ralf Zehner en Micha Hodde te midden van de design aquaria. FOTO TIES STEEHOUWER
Ralf Zehner en Micha Hodde te midden van de design aquaria. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

AquastoreXL breidt uit met design aquaria

FIJNAART - Wie bij een aquarium denkt aan een bak met wat planten en siervissen zou eens langs moeten gaan bij AquastoreXLl in Fijnaart. Daar is in het pand aan de Bedrijvenweg een afdeling geopend van zogenaamde design aquaria. Met het doorknippen van een lint opende eigenaar Mischa Hodde samen met directeur Benelux van biOrb Ralf Zehner de ruimte waar deze aquaria staan te pronken. De binnenkomst van deze ruimte is overrompelend te noemen. In een huiskamerachtige setting staan de design aquaria opgesteld. De een nog mooier dan de andere.

DOOR TIES STEEHOUWER

Het is een sprookjesachtig gezicht om de aquaria te zien. Ze stralen een zacht licht uit dat in diverse kleuren is in de stellen. Uiteraard via een afstandsbediening. In het zichzelf reinigende water kan de liefhebber zelf het aquarium inrichten of er vissen of kreeftjes in laten zwemmen. Dat laatste hoeft niet omdat het geheel al decoratief genoeg is. Een lust om naar te kijken. Het geheel, in diverse vormen wordt geleverd als zet, compleet met LED-verlichting, pomp, een veilige voeding, en een gebruiksaanwijzing. Voor de inrichting zijn aansprekende setjes te koop en ook voor de levende inhoud kan men bij AquastoreXL terecht.

Benelux
Eigenaar Mischa Hodde vertelt er trots op te zijn dat zijn bedrijf het enige verkooppunt is in de Benelux van design aquaria. "Ik begon acht jaar geleden met het bedrijf en sindsdien is het fantastisch gegaan. We zijn elke dag bezig om met twaalf mensen de bestellingen in te pakken voor verzending." Hij noemt als pluspunt van zijn bedrijf het grote assortiment en de snelle levering. "Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis". Zijn bedrijf voert dan ook het webshop keurmerk 'Veilig en betrouwbaar'. Dat geldt niet alleen voor de aquaria, maar ook voor de vele producten die allemaal helemaal of zijdelings met water te maken hebben.

Deskundig
Het personeel bij AquastoreXL is uiterst deskundig. Dat is natuurlijk een must bij de verkoop van levende waar zoals vissen en planten. Zo weet de man die alles weet over zowel de zoetwater- als de zoutwater vissen te vertellen dat er geen vissen uit de natuur worden gehaald maar in vitro gekweekt. Voor het levende assortiment is een aparte ruimte ingericht waar de liefhebber ruim aan zijn trekken kan komen. Vooral prachtig om te zien zijn de zoutwater aquaria met de koralen en de daarbij horende vissen. Deze vissen zijn overigens niet via de post te bestellen. Zelf ophalen dus of laten bezorgen.

Dealer
Niet alleen is er bij AquastoreXL alles te koop op het gebied van aquaria zoals filtersystemen, bodems en medicijnen, maar ook kan men er terecht voor vijvers, zwembaden en beregening. Het bedrijf is dealer van heel veel merken. Ook is er een spaarpuntensysteem. Naast de vestiging in Fijnaart heeft AquastoreXL een filiaal voor koi karpers in Oudemolen.

Openingstijden

Openingstijden in Fijnaart zelf: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur en zaterdag van
10.00 tot 17.30 uur.[l]