Toeterfeest d'Eigeweskus jaarlijks terugkerend muziekfestijn

LANGEWEG - Zaterdag 26 oktober s het alweer voor de 32e keer dat blaasorkest d’Eigeweskus uit Langeweg hun jaarlijks terugkerend toeterfeest organiseert. Een toeterfeest dat bij bijna alle dweilorkesten in Brabant en zelfs daarbuiten op de agenda’s staat of heeft gestaan. Ieder jaar komen zo’n 300 muzikanten naar het pittoreske dorp in de gemeente Moerdijk om met elkaar de nodige offers aan Bacchus te brengen.

Dit jaar zullen ongeveer 15 blaasorkesten present zijn in de twee horeca locaties die Langeweg rijk is. Dorpshuis Ons Stedeke en eeterij/ feesterij de Droom zullen deze avond centraal staan en de orkesten zullen om beurten ieder 20 minuten optreden.

Alle orkesten zullen door een vakkundige jury, Bart Homan en Diana Lambregts, beoordeeld worden en aan het eind van de avond zullen de bekers met de grote oren aan degene die muzikaal en presentatie net ietsjes beter was uitgereikt worden. De aankondigingen van de diverse orkesten zal de gehele avond gebeuren door Jos Schalk (Moerdijkdorp) en Wim van Geel.

Gemoedelijke muzikale sfeer

Het toeterfeest staat bekend om de leuke, gemoedelijke muzikale sfeer die er heerst. Gezellig bijkletsen en luisteren naar gezellige muziek van oude meezingers tot moderne pop. De avond begint om 20.00 uur in Ons Stedeke en de Droom en om 01.15 uur zal de prijsuitreiking zijn in de Droom.

Nieuwe muzikanten welkom

d’Eigeweskus zullen de avond zelf ook optreden in beide locaties, en zij zullen graag hun nieuwe outfits aan u showen. Nieuwe kleding en een nieuwe muzikale leidster zorgen ervoor dat d’Eigeweskus weer fris en fruitig aan de start verschijnen. Nieuwe muzikanten kunnen ze altijd gebruiken! Vooral een 1e trompet, schuiftrombone en een kleine trom slagwerker zijn meer dan welkom. Interesse? Mail ff naar info@eigeweskus.nl

26 oktober Toeterfeest d’Eigeweskus in Langeweg, aanvang 20:00 uur.[l]