Witac'89 1 op tweede plaats

WILLEMSTAD - De teams van tafeltennisvereniging Witac’89 speelden allen thuis, zij boekten geen enkele overwinning.

De voorsprong van team 1, opgebouwd in de eerste competitiehelft, verdampt snel na weer een forse nederlaag tegen koploper Belcrum 11 uit Breda (1-9). Het team staat nog wel op de 2e plaats in klasse 5D van afd. ZuidWest van de NTTB. Alleen Piet van Beers sleepte een zwaar bevochten overwinning uit het vuur. Invaller Serge van Gend van team 3 speelde goed maar kon de geroutineerde tegenstanders niet verontrusten, ook in gewonnen positie kon hij het niet afmaken, evenals Cor Bom die een grote voorsprong uit handen gaf.

Derde plaats

Tijmen van der Zwaag van team 3 won tweemaal van The Back Hands 9 uit St Willebrord. Yoran van der Zwaag leed tweemaal verlies in 5 games en won daarna zijn laatste partij. Desiree Nieuwkoop verloor al haar partijen inclusief het dubbel samen met Yoran. Na de 3-7 nederlaag staat het team op de 3e plaats in klasse 6C.

Eervolle vermelding

Klaas van Exel was de gevierde man bij team 4. Zijn tegenstanders van TCO’78 4 uit Ossendrecht moesten allen het onderspit delven, eenmaal na een spannende strijd in 5 games. Bram Tolenaars boekte zijn eerste overwinning in deze competitie, een gemakkelijke in 3 games. Bianca Vijfhoek verdient een eervolle vermelding voor haar tomeloze inzet, haar 2e partij verloor zij toch nog in 5 games na een matchpoint verspeeld te hebben. Het dubbel van Klaas en Bram ging na een 2-0 voorsprong toch nog verloren, uitslag 4-6 en een laatste plaats in klasse 7A.[l]