Klundert geeft voorsprong in slotfase weg

KLUNDERT - Klundert heeft de immer beladen derby tegen Prinsenland afgesloten met een 2-2 puntendeling, waar het tot 5 minuten voor tijd met 0-2 aan de leiding ging.

Na een moeizaam begin waar Klundert enkele malen door het oog van de naald kroop, nam Klundert gaandeweg het initiatief over en speelde het veel verzorgder voetbal. Echter tot grote kansen leidde dit niet in de eerste helft.

Vlak na rust kreeg Klundert een domper te verwerken omdat Grace Kitenge niet verder kon en de disciplinair gestrafte Loïc Luzolo (te laat aanwezig) alsnog zijn opwachting mocht maken. Prinsenland had al gewaarschuwd moeten zijn toen Jeffrey van Wingerden in kansrijke positie over kopte, maar een minuut later was het wel raak. Bas Schuurmans dook alleen op voor de Dinteloordse goalie en een voorzet van Rijk van de Reijt via de paal binnen kopte. Klundert kreeg steeds meer ruimte en in de 67e minuut werd het zelfs 0-2. Een keurig aangesneden vrije trap van Rijk van de Reijt werd totaal verkeerd getaxeerd door de Prinsenland keeper en daardoor was het een klein kunstje voor Loïc Luzolo om in het lege doel te koppen, 0-2. Prinsenland was wel enkele malen dicht bij de aansluitingstreffer, maar de inzetten gingen rakelings voorlangs het doel of was daar altijd de weer uitstekend keepende Yoeri van Wingerden. Toch scoorde Prinsenland in de 85e minuut de 1-2 en rook dat er meer in zat. Op fysieke kracht werd getracht de gelijkmaker te produceren. Deze kwam er in de 92e minuut toen er door Klundert geen druk op de bal werd uitgeoefend en een speler van Prinsenland vrij mocht uithalen van de rand van de ‘zestien’.
Gelukkig floot de scheidsrechter kort hierna af anders had Klundert wellicht nog met geheel lege handen gestaan.

Volgende week wacht voor Klundert weer een thuiswedstrijd als Den Bommel op bezoek komt.