Ellufdu van dun Ellufde in 't Kleigat: Veul Gere!

FIJNAART - Zaterdag 9 november wordt in de Graanbeurs in Fijnaart (Kleigat) het nieuwe carnavalsseizoen geopend met het grootse Ellufdu van dun Ellufdu Bal. Dat wordt wederom een heel leutige avond met onder andere het Leuke Liedjesfestival, de presentatie van de (nieuwe?) prins carnaval en zijn gevolg, de Stadse Blaozers, dweilband Blaos t’um Op en de DJ’s Grens&Loos. Als klap op de vuurpijl treedt Veul Gère op.

C.V. Veul Gère is een groep van 14 jonge jolige artiesten uit Kruikenstad (Tilburg). Hun overbekende aanstekelijke hits zijn De Gròzzie van mèn Buurvrouw, Liever schuin erin dan recht d'r neffe, Speciaole Friekendèl, Solo en, bijzonder toepasselijk op het Kleigatse motto 2020, Wa trèkte oan.

Voorafgaand aan Veule Gere treden maar liefst acht lokale carnavalsartiesten op. Een van hen zal de felbegeerde titel beste Kleigats carnavalslied 2020 in de wacht slepen. De kaartverkoop is reeds gestart. Entreekaartjes zijn te verkrijgen bij Drogisterij Sebastian, Bloemenshop Marloes, Wol van Moos, de Fendertse Hoeve, de Graanbeurs en kantine vv De Fendert.

Het belooft een supergezellige en vrolijk uitgedoste avond te worden. De deelnemers aan het Leuke Liedjes festival bezingen net als Veul Gère het nieuwe Kleigatse motto: Wa hedde gij nou aon? Deze woorden werden in de late avond van 22 februari 1520 opgetekend uit de mond van de ontzette en verraste Vrouwe Jacoba "(de Croy). De Fendert behoorde destijds toe aan het markiezaat van Bergen op Zoom. Toen Vrouwe Jacoba na een lange reis vanuit het markiezaat in haar vertrek in herberg de Kopermolen de Fendertse veldwachter aantrof riep zij met de handen ten hemel uit: "Wa hedde gij nou aon!" Lees de volledige geschiedenis van het motto 2020 op www.dekleibatsers.com of op de Facebookpagina.

Laat 9 november je televisie uit, trek iets leuks aan en kom om 9 uur naar een plezierige avond met 111% gezelligheid! [l]