Winterbus gaat weer rijden naar Markland College

ZEVENBERGEN – De Winterschoolliner is maandag weer begonnen met rijden. Deze bus rijdt tot 27 maart 2020 op werkdagen tussen Standdaarbuiten, Noordhoek, Klundert en Zevenbergen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Deze buslijn (lijn 680) is speciaal opgezet om scholieren in de koude en natte periode veilig naar het Markland College in Zevenbergen te vervoeren. Vorig jaar schooljaar werd de Winterschoolliner geïntroduceerd door busvervoerder Arriva.

Animo

Vorig jaar bleek het gebruik van de buslijn tegen te vallen. Scholieren maakten vooral gebruik van de bus bij slecht weer. In andere gevallen zat de bus bij lange na niet vol. De Winterschoolliner is een tweejaarlijkse pilot. Als blijkt dat er niet voldoende animo is voor de bus, dan vervalt de lijn. "Maak er dan ook vooral gebruik van! Zo kunnen we de Winterschoolliner ook na 2020 laten rijden", benadrukt wethouder Thomas Zwiers. Ten opzichte van het eerste pilotjaar is ook Klundert, halte Zevenbergse Poort, opgenomen in de dienstregeling. De bus rijdt op weekdagen tussen Standdaarbuiten via Noordhoek, Klundert en Zevenbergen. Deze speciale buslijn rijdt in de ochtend twee ritten tussen Standdaarbuiten en Zevenbergen, station NS via Noordhoek en Klundert en het Markland College. In de middagspits rijdt de Winterschoolliner twee ritten in tegengestelde richting De ritten sluiten aan op de lestijden van het Markland College en de aankomst- en vertrektijden van de trein van en naar Dordrecht.[l]