The Royal 4.
The Royal 4. Organisatie ONKP

Pokerteam The Royal 4 wint in Olst-Wijhe

HELWIJK - Ook in het seizoen 2019/2020 strijdt het 'Helwijkse' pokerteam The Royal 4 mee voor de titel Nederlands Kampioen Teampoker. De opstelling van het team is op een plek gewijzigd en bestaat nu uit: Ronald den Hollander, Vanessa den Hollander, Jessica Bierkens en Cas Kuipers. Niet alleen de teamsamenstelling is wat anders ook de kleding en het logo zijn veranderd.

Op zaterdag 26 oktober werd er gestreden in Olst-Wijhe. Door verhindering werd teamlid Vanessa vervangen door Remco van Ginneke. Na de eerste van de drie te spelen rondes werd een nette 3e plaats in het tussenklassement ingenomen (18 punten in totaal). Cas werd eerste van zijn tafel en Jessica tweede. Doordat zij spelers hadden uitgeschakeld verdienden ze eveneens bonuspunten.

De tweede ronde bracht wat minder succes. Remco werd tweede, Jessica eindigde op de 5e plaats. Door het uitschakelen van spelers kwamen er nog wel wat bonuspunten bij. Een rondetotaal van 8 punten bracht het team niet verder dan een 5e plaats in het tussenklassement.

De derde en laatste ronde was een superronde voor The Royal 4. Ronald, Cas, Remco en Jessica hebben elkaar daarin nauwelijks aan kunnen moedigen omdat ze allen de heads up wisten te bereiken. Helaas werden die allemaal verloren maar alleen al door 2e te worden werden 20 punten verdiend en daarbij hadden Ronald, Cas en Remco ook bonuspunten verdiend door spelers (waaronder directe concurrentie) uit te schakelen. Met een totaal van 26 punten in ronde drie werd uiteindelijk de koppositie van het eindklassement ingenomen. Naast de medailles voor de winst werd ook plaatsing voor een halve finale afgedwongen.

The Royal 4 speelt nog in 8 andere voorrondes van het NTKP in de jacht op nog drie andere halve finale tickets om op die manier direct plaatsing voor de landelijke finale af te dwingen. De eerstvolgende voorronde zal zijn op 9 november in Boxmeer. De dag erna zullen de teamleden mee doen met een voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (daarin speel je alleen; dus zonder team) in Willemstad. De aanvang is 15:00 uur en wordt gespeeld in de Blokhut. Meer info: www.onkpoker.nl. [l]