Harmonieorkest MVZ, koor Dolorcantoe en Mark Engels. FOTO ERIC WANDER
Harmonieorkest MVZ, koor Dolorcantoe en Mark Engels. FOTO ERIC WANDER Eric Wander

Geslaagd concert 'Made in Holland'

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdagavond verzorgde Muziekvereniging Zevenbergen onder leiding van John Curfs een concert samen met het koor Dolorcanto en zanger Mark Engels. Een meezingconcert dat zorgde voor een uitverkochte zaal.

De eerste gasten stonden al vóór 19.00 uur aan de ingang van de theaterzaal van De Borgh te wachten. Zij werden daar hartelijk ontvangen door de Praotende Manne. De inkom was vrolijk en dat zette de toon voor deze avond.

Bij binnenkomst in de zaal was het thema “Made in Holland” duidelijk zichtbaar door de prachtige aankleding met tulpen en een enorme Hollandse vlag op het podium. Het harmonie-orkest opende de avond met een compilatie van Hollandse hits, waaronder muziek van Jan Smit en Gerard Joling. Op twee grote schermen waren de refreinen te zien zodat iedereen vol op kon meezingen. En dat was goed te horen bij het daarop volgende lied van het koor, n.l. “Ik hou van Holland”, wie kent dat lied niet? De sfeer zat er gelijk goed in. Zeker ook door het optreden van de twee Praotende Manne; de presentatoren van de avond.

Mark Engels vertolkte prachtig het lied “Geef mij je angst” van André Hazes. Gevolgd door een duet met Charlotte Duijverman (fluitiste in het harmonie-orkest), samen zongen ze de hit “Zoutelande” van Bløf.

Na de pauze was het weer de beurt aan Mark om met het orkest het alom bekende lied “Leef” van André Hazes jr. ten gehore te brengen. Gevolgd door het koor met liedjes zoals “Waarom fluister ik je naam nog” en “Rosanne”, hierbij goed ondersteund door drie accordeonisten. Toen Mark Engels het lied “Liever te dik in de kist” ten gehore bracht werd er weer enthousiast meegezongen.

Als slot van deze sfeervolle en gezellige avond was er het alom vertrouwde en bekende “Brabant” van Guus Meeuwis.

Gezocht
De Muziekvereniging Zevenbergen is nog op zoek naar een nieuwe voorzitter en secretaris. Dus heeft u een paar uur per week over, meldt u zich dan aan via secretariaat@muziekverenigingzevenbergen.nl.

Nieuwe leden, jong en oud, zijn altijd welkom. Kom eens luisteren op een repetitieavond, dinsdags 20.00-22.00 uur in De Borgh te Zevenbergen. [l]