Kogelvangers-De Jonge Spartaan blijft onbeslist

WILLEMSTAD - In het duel in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal werd in het gezin van Bert en Ada Grootenboer al een tijdje uitgekeken naar het duel tussen Kogelvangers en De Jonge Spartaan uit Middelharnis. En afgelopen zaterdag was het zover, want toen stond het duel tussen hun drie zonen Mart en Daan (Kogelvangers) en Pim (De Jonge Spartaan) op het programma. Een winnaar kende de broederstrijd met een eindstand van 2-2, overigens niet.

De wedstrijd tussen Kogelvangers en De Jonge Spartaan, waarvan de eerste helft op het winderige sportpark aan de Grintweg kan maar liefst zo snel mogelijk vergeten worden. Zeker voor de Willemstadse aanvoerder Robert Braber. Die schoot een afgemeten voorzet van Mart Grootenboer even voor de rust jammerlijk hoog over. Het tiental hoekschoppen, eerlijk verdeeld over beide ploegen, leverde in de eerste helft nauwelijks gevaar op voor beide doelen. Verder viel een groot aantal verkeerde passes en foute balcontacten over en weer op.

De wedstrijd werd na de rust pas opengebroken door een DJS-treffer, waar een fout van Kogelvangers verdediger Koen Knook aan vooraf ging. De rechtsback van de Willemstadters maakte zijn omissie vervolgens goed, door aan de andere kant de gelijkmaker (1-1) aan te tekenen. Daarna liet De Jonge Spartaan zien dat het voor één punt naar Willemstad was gekomen, maar dat pakte anders uit. Nadat de tweede treffer voor de formatie uit Middelharnis was gevallen (1-2), maakte Kogelvangers in de vierde van de totaal negen minuten tellende blessuretijd alsnog gelijk: 2-2. De door trainer Brian Roquas naar voren gedirigeerde verdediger Jelle Knook was daar met zijn luid bejubelde treffer na een rommelige situatie, verantwoordelijk voor.

Aanstaande zaterdag volgt voor de Willemstadters het duel Prinsenland-Kogelvangers. De concurrent uit Dinteloord heeft net als de dan bezoekende ploeg elf punten uit zes duels verzameld.