Stilstaan bij vrijheid met gevarieerd bevrijdingsconcert

STANDDAARBUITEN - In het kader van 75 jaar vrijheid in de Westhoek en specifiek de bevrijding van Standdaarbuiten op 4 november 1944 vindt op zaterdag 2 november in De Standaert een gevarieerd bevrijdingsconcert plaats. Dit concert wordt verzorgd door het Symfonisch RuimteOrkest uit Zevenbergen o.l.v. Caspar Versluis in samenwerking met Heemkundekring ’t Sandt daer buyten. Tevens zullen soliste Kim de Looper en Gemengd Koor Cantzoni uit Zevenbergschen Hoek meewerken aan deze productie.

Er zullen deze avond prachtige, bij het thema passende, stukken ten gehore gebracht worden van onder andere Karl Jenkins en filmmuziek uit de films Forrest Gump en Schindlers List. Bovendien zal door middel van een unieke beeld- en geluidsproductie stilgestaan worden bij de vrijheid.

Er wordt tijdens dit concert aandacht besteed aan de oorlog en bevrijding van Standdaarbuiten middels, door onze heemkundekring verzamelde, bijzondere foto- en filmbeelden alsmede gesproken teksten en interviews met ooggetuigen. Tevens is door onze vereniging een kleine foto-expositie ingericht.

De aanvang is 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De toegang is gratis. Bij de uitgang kunt u een financiële bijdrage ter bekostiging van deze avond kwijt. Wij bevelen u deze avond van harte aan en hopen veel plaatsgenoten te mogen begroeten om op deze wijze de bevrijding van ons dorp te herdenken.

Dit programma wordt ook op zondag 3 november uitgevoerd in resp. Zevenbergen en Moerdijk, dan uiteraard met plaatselijke beelden.

Zaterdag 2 november om 20.00 uur in de Standaert in Standdaarbuiten
Zondag 3 november om 14.30 uur in de RK Bartholomeuskerk in Zevenbergen
Zondag 3 november om 20.00 uur in De Ankerkuil in Moerdijk

De bevrijdingsconcerten worden mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van het Havenbedrijf Moerdijk, Gemeente Moerdijk en het Prins Bernhard Cultuurfonds.[l]