Toeterfeest d'Eigeweskus zeer geslaagd

LANGEWEG - Afgelopen zaterdag 26 oktober werden in Langeweg de 32e toeterfeesten georganiseerd door blaaskapel d'Eigeweskus uit Langeweg. Maar liefst 15 kapellen uit Brabant e.o. waren aanwezig op dit jaarlijkse terugkerend blaasfestijn.

De aanvang was om 20.00 uur maar om 19.00 uur stonden de eerste kapellen al voor de deur. Dit waren de voortekenen voor een gezellige avond. Het was misschien wel het gezelligste toeterfeest van de laatste jaren, aldus de voorzitter van d'Eigeweskus Wim van Geel.

Voor 21.00 uur werden de eerste polonaises gelopen en werden de nodige offers aan Bachus gebracht. Het waren gezellige kapellen dit jaar op Langeweg, een perfect schema zorgde ervoor dat de kapellen tussen 20.00 uur en 01.00 uur allemaal tweemaal een optreden konden verzorgen van 20 minuten.

De publieke belangstelling was goed ook vanuit omliggende dorpen, ook al had het van de Langewegse bevolking best iets drukker mogen zijn. Maar van 20.00 tot sluitingstijd 02.00 uur was het volle bak in de Droom en dorpshuis Ons Stedeke.

d'Eigeweskus zelf speelde ook tweemaal op deze feestavond, in hun nieuwe outfit. Zij speelde buiten mededingen maar lieten horen en zien dat het een gezellige, fanatieke en muzikale club muzikanten is.

Ze kunnen nog een 1e trompet, schuiftrombone en kleine trom gebruiken, dus als je interesse hebt? mail even naar info@eigeweskus.nl en vergeet niet onze website te bezoeken, www.eigeweskus.nl

De kapellen die in de prijzen vielen waren 3e plaats Kennieharder Teteringen, 2e plaats de Verkusbloazers Zevenbergsche Hoek en de nr. 1 B.B. Ullie uit Hoeven. Blaasband Ullie uit Hoeven veroverde voor het 2e opeenvolgende jaar alle bekers, zowel muzikaal, show als allround waren zij de beste kapel van de avond.

Vanuit de gemeente Moerdijk waren aanwezig: de Verkusbloazers, de Noekers, d'Eigeweskus, de Kanniebloazers en de Floes.

Volgend jaar een jubileum uitvoering namelijk 33 jaar lang Toeterfeest Langeweg.[l]