Sauwelen bij De Spieringkruiers in Moerdijk

MOERDIJK - Na de daverende successen van voorgaande jaren wordt het sauwelen dit jaar opnieuw door CV De Spieringkruiers in Moerdijk georganiseerd. Net als vorig jaar wordt het sauwelen op twee dagen gehouden. Namelijk op zaterdag 9 november in De Blokhut en op zondag 10 november in De Ankerkuil, beide in Moerdijk.

Op zaterdagavond zal vanaf half acht het sauwelen beginnen in De Blokhut. De opzet van de zaal is net als voorheen aan lange biertafels. De keuken is wederom gesloten dus neem zelf eten mee! We hebben voorgaande jaren gezien dat dit een prachtige opzet is met biertafels vol lekker eten. Net als eerdere jaren is de zaterdagavond in korte tijd uitverkocht geraakt. Op zaterdagavond zal ook de prins en zijn raadsleden en hofdames voorgesteld worden aan de Moerdijkse bevolking. Na het sauwelen, rond half elf, is De Blokhut voor iedereen vrij toegankelijk om er nog een spetterende feestavond van te maken.

Zondagmiddag zal het sauwelen vanaf 14 uur plaatsvinden De Ankerkuil. Ten opzichte van zaterdag is het programma van zondag enigszins anders. Net als op zaterdag nemen vijf sauwelaars plaats in de ton, maar op zondag wordt het programma aangevuld met cabaretgroep Bietje Kwats uit Wagenberg. Daarnaast zullen niet dezelfde sauwelaars van zaterdag ook op zondag in de ton stappen. In tegenstelling tot De Blokhut zal er sprake zijn van een theateropstelling en er kan geen eten worden meegebracht. Voor zondag zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. Kaarten zijn voor 5 euro per stuk te koop bij Jan de Kapper, het Winkelmandje en De Ankerkuil in Moerdijk. Op zondag worden vanaf 13.30 uur kaarten aan de deur bij De Ankerkuil verkocht. [l]