Start wintercompetitie jeu de boules in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Dinsdag 29 oktober, bij een strak blauwe lucht en met aangeharkte banen, zijn we gestart met de eerste van zes wedstrijden voor de wintercompetitie 2019/2020. Er stonden 32 spelers te trappelen om aan deze wedstrijd te beginnen.

Eenieder was er op gebrand om de eerste dag een goede score te noteren, want aan het eind van deze competitie vervallen de twee slechtste uitslagen, dus de eerste klapper kan maar genoteerd zijn. De eerste wedstrijd speelden we nog op ons eigen complex, want de tweede tot en met de zesde zal te Prinsenbeek gespeeld gaan worden op de binnenbanen van "Hof van Overveld". Dit zal weer een flinke omschakeling met zich meebrengen omdat daar de ondergrond harder is als bij ons. Daarom spelen we daar vanaf 12 november ook weer elke dinsdagmiddag de oefenwedstrijden zodat iedereen weer kan wennen aan de banen.
Maar de wedstrijd van dinsdag j.l. was weer spannend als vanouds met de gebruikelijke pauzes tussen de games. Aan het eind van de middag moest de uitslag natuurlijk nog bekend gemaakt worden, maar dit ging iets langer duren omdat de computer het al met opstarten heeft begeven, dus moesten Willie en Riet met pen en papier aan de slag om de plus en minpunten te berekenen. Maar omdat ze van de oude stempel zijn gaat ze dat met gemak af, complimenten dames.
De beste 5 van deze dag zijn: Wim van Spronsen met 3 35 punten; Jan Zevenbergen met 3 21 punten; Hans van der Velden met 3 15 punten; Frans van Roessel met 2 12 punten; Jan Borst met 2 12 punten.

Zomercompetitie
Winnaars afgelopen Zomercompetitie 2019:
Bij de dames gingen de bokalen naar Nel Alders als eerste met 9 49-; tweede Joke Kortsmit 9 33-; Elly Fehling derde met 7 20 punten.
Bij de heren was de verdeling: eerste Ed Brouwer met 11 76-, tweede Leen Vosselman 11 67-, Gerrit Blokland derde met 11 58 punten. [l]