Concertavond Muziekvereniging Determinato

KLUNDERT - Op zaterdagavond 9 november presenteert Muziekvereniging Determinato een concertavond in De Stad Klundert met als thema ’75 jaar vrijheid’. Determinato heeft sinds kort ook een eigen koor onder haar geledingen, genaamd Koor & More. Tijdens deze speciale muziekavond zullen de leden van Koor & More hun debuut beleven en voor het eerst officieel als koor optreden samen met het fanfareorkest van Determinato. Ook zal solozangeres Marieke Ewoldt van zich laten horen met orkestbegeleiding en Koor & More als backing vocals. Een unieke muziekavond, een primeur die je niet wilt missen.

Er zal een indrukwekkend en afwisselend programma gepresenteerd worden, een muziekavond waarbij we gedenken en de vrijheid vieren. Het concert begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Debuut Koor & More
Voor het nieuwe koor van Determinato betekent dit concert een debuut, in zoverre dat de leden voor het eerst officieel als Koor & More optreden. Dit koor is namelijk ontstaan nadat een groot deel van deze leden eerder dit jaar mee hebben gedaan in het projectkoor bij de productie Passie in Klundert. Het enthousiasme was zo groot dat besloten is om door te gaan als koor. Inmiddels telt deze groep ruim twintig leden die met passie elke donderdagavond repeteren in De Stad Klundert.

Herdenken en de vrijheid vieren
Deze bijzondere muziekavond begint met een stukje herdenking. Er zal onder andere een prachtige muziekbewerking gespeeld wordt met als titel ‘The Story of Anne Frank’. Bij dit stuk zullen indrukwekkende beelden vertoond worden op een groot scherm boven het orkest. Tijdens dit eerste deel van de avond zijn er ook beelden van vredesmissies overal in de wereld. Daarbij muziek uit de film Band of Brothers met een voice-over die vertelt over die missies. Verder zullen er verhalen verteld worden en herinneringen opgehaald over de oorlogstijd in Klundert.

Na de pauze gaan we de vrijheid vieren met een feestelijk programma. Daar zullen onder meer de liedjes van Vera Lynn vertolkt worden en klassiekers zoals Think! en I’ve got the music in me, maar natuurlijk kan het publiek ook genieten van hedendaagse populaire nummers, zoals van Bløf, Frank Boeijen en Sting. Kortom een avond vol emotie, maar ook met feestelijk swingen en genieten, een avond die je niet wilt missen! Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

Speciaal en onvergetelijk
Het belooft een hele speciale en onvergetelijke avond te worden met muziek, beeld en verhalen. Dit unieke event wil je niet missen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Van den Berge, Voorstraat 30 in Klundert. Het aantal plaatsen is beperkt en vol is vol. Voor degenen die niet in de gelegenheid zijn om kaarten te halen bij Primera kunnen eventueel reserveren via e-mail info@determinato.nl. [l]