Veerkrachtig Klundert langs Noad '67

KLUNDERT - Klundert heeft de immer lastige uitwedstrijd tegen Noad ’67 met 2-3 gewonnen, na bij rust tegen een 2-0 achterstand te hebben aangekeken. Op basis van het veel betere veldspel was deze overwinning niet onverdiend te noemen, al kroop Klundert in de tweede helft wel enkele keren door het oog van de naald.

Voor Klundert leek er in de beginfase geen vuiltje aan de lucht, maar door een grove dekkingsfout bij de eerste corner van Noad ’67 was het wel gelijk raak. Toen het kort daarna ook al 2-0 werd na opnieuw het laten lopen van een tegenstander leek Klundert af te stevenen op een ruime nederlaag. Marco van Dijnsen greep razendsnel in en bracht aanvaller Loïc Luzolo voor verdediger Lars Leijten en haalde Laszlo Boomaars terug naar de verdediging. Klundert bleef grip houden op haar tegenstander zonder zelf echt gevaarlijk te worden in het restant van de 1e helft. Noad ’67 dat het spel erg simpel houdt en de bal zo snel als mogelijk naar de snelle Joost de Witte speelt kwam ook niet echt gevaarlijk meer door en bleef de ruststand 2-0 in het voordeel van Noad ’67.
In de tweede helft ging Klundert steeds aanvallender spelen met het risico van een snelle counter. Enkele keren ontsnapte Joost de Witte aan de aandacht van de Klundert verdediging en had Klundert definitief de genadeklap toe kunnen dienen. Yoeri van Wingerden en de paal voorkwamen erger. In de 63e minuut kopte Jeffrey van Wingerden de aansluitingstreffer achter de Zeeuwse doelman en was de strijd weer open. Toen in de 73e minuut Ramon Frijters een vrije trap rechtstreeks binnenschoot stonden beide ploegen weer naast elkaar. Klundert bleef op zoek gaan naar de overwinning en die kwam er ook in de 80e minuut. Debutant Max Numan gaf een mooi steekpassje op Loïc Luzolo die vervolgens vernietigend uithaalde. 2-3. Noad ’67 ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar ondanks veel druk naar voren gaf de Klundert verdediging geen krimp en bleef de 2-3 op het scorebord staan.
Volgende week komt WHS op bezoek, dat zaterdag met 3-0 verloor bij Den Bommel.