Interkerkelijk Koor Fijnaart en Kamerorkest Roosendaal.
Interkerkelijk Koor Fijnaart en Kamerorkest Roosendaal. partner van koorlid

Herfstconcert Interkerkelijk Koor Fijnaart en Kamerorkest Roosendaal

FIJNAART - Buiten is het guur en regenachtig, maar binnen is het behaaglijk warm en gezellig. Er klinkt mooie muziek, waarop je je kunt laten meevoeren. Dat is de sfeer die het Interkerkelijk Koor Fijnaart en het Kamerorkest Roosendaal willen oproepen tijdens hun herfstconcert op zaterdag 23 november in De Dorpskerk in Fijnaart.

Koor en orkest hebben al een aantal keren, zowel in Fijnaart als daarbuiten, zeer gewaardeerde uitvoeringen gegeven. Deze samenwerking beviel zo goed, dat ze hebben besloten opnieuw iets met elkaar te gaan ondernemen.                

Het Interkerkelijk Koor Fijnaart is opgericht in 1991 en heeft, naast Fijnaart, ook leden uit diverse omliggende plaatsen. Het heeft een breed repertoire bestaande uit geestelijke liederen, oratoriummuziek, klassieke en eigentijdse liederen. Het treedt op tijdens kerkdiensten en in verzorgingshuizen en neemt af en toe deel aan kooravonden. Daarnaast worden er eigen, succesvolle concerten georganiseerd. Het koor staat onder de professionele leiding van Aart van der Gronden en wordt bij uitvoeringen meestal op piano begeleid door Johan Cnossen.

Het Kamerorkest Roosendaal is een strijkersensemble en staat al 38 jaar onder leiding van oprichter en viooldocent Willem Damsteegt. Het onderscheidt zich door de manier waarop de leden hun muzikale krachten bundelen. Samen met de dirigent zoeken zij tijdens de repetities naar een optimale klankkleur. Dit staat garant voor een verrassend hoog niveau van muziekbeoefening door amateurs. Zo heeft het orkest in de loop der jaren veel muzikale hoogtepunten weten te bereiken.

Afwisselend programma

Het belooft een mooi concert te worden met een afwisselend programma, waarvoor iedereen door koor en orkest van harte wordt uitgenodigd.

Zaterdag 23 november, 20.00 uur, kerk open 19.30 uur.

De Dorpskerk, Kerkring 1, 4793 ER Fijnaart. De toegang is gratis.[l]