Trio Tangata en saxofonist Aubrey Snell.
Trio Tangata en saxofonist Aubrey Snell.

Trio Tangata en saxofonist Aubrey Snell in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Op zondag 24 november om 15.00 uur treden Trio Tangata en saxofinist Aubrey Snell op bij Restaurant Van Der Hooft in Zevenbergen.

Het trio speelde op podia in Toscane, Finland, Istanbul, Spanje en Buenos Aires. Zij namen Cd’s op met zangeres Lilian Vier, bassist Adinda Meertins en zanger José Rivero.

Het trio bestaat uit:

Jacqueline Edeling, bandoneon

Jacqueline is expert op het gebied van balginstrumenten. De definitieve keuze voor de tango resulteerde in een gehele toewijding tot de Bandoneon. Jacqueline arrangeert en speelt muziek in Trio Tangata en de Royal Tango Club, zij heeft haar eigen theatershow "Balg Er Op Los".

Margreet Markerink, pianist

Naast muziek van o.a. Bach, Chopin, Bartok en Ravel, speelt zij ook moderne componisten. Daarbij is de Argentijnse tangomuziek haar grootste inspiratie geworden. Ruim 10 jaar trad zij op met Tango Dorado en werden Cd’s en Dvd’s gemaakt. Naast Tangata speelt zij in het Haags Chamber Orchest en het Ensemble Four Seasons.

Boris Franz, contrabas

Boris studeerde jazz contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij verdiepte zich in de tango en componeerde zijn eigen muziek. Daarna werkte hij samen met jonge meesters uit Buenos Aires. In Bandola Zurdo speelde hij met Dario Polonara, Nicolas Giordano en Juan Otero.

Saxofonist Aubrey Snell

Aubrey Snell studeerde saxofoon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frank Timpe, sloot haar Master in juni 2007 cum laude af en kreeg een onderscheiding voor haar theatrale originaliteit. Als theater- en muziekdocent, muziekcoach en cultuurcoach werkt zij voor culturele instellingen als het Nationale Opera & Ballet, UCK, Parkvilla en het Jeugdtheaterhuis.

Het programma bevat werken van Bach, Troilo en Piazolla. De combinatie saxofoon met bandoneon, contrabas en piano geeft een extra warme kleur aan de zwoele tango’s. Piazolla liet zich bij het componeren beïnvloeden door Bach. Het verhaal van de tango wordt tijdens het concert uitvoerig toegelicht.

Kaarten zijn verkrijgbaar via klassiekconcert@moerdijkcultuur.nl en bij de ingang van de zaal van Restaurant van der Hooft aan de Markt in Zevenbergen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het concert. Meer informatie op www.cultuurmoerdijk.nl/klassieke-concerten. [l]