Bushido deelnemers, scheidsrechters en coaches.
Bushido deelnemers, scheidsrechters en coaches.

Karateschool Bushido pakt prijzen voor het goede doel

MOERDIJK - Zondag 3 november werd de Chikara Cup karate kampioenschappen speciaal georganiseerd voor Floris. Het was een kleinschalig toernooi met een kleine 100 deelnemers georganiseerd door karateschool Chikara uit Amersfoort.

De opbrengst van dit toernooi gaat naar Floris om nog een paar wensen die hij nog heeft te financieren. Floris een 17 jarige jongen die we hebben mogen ontmoeten. Een positieve, gedreven en enthousiaste jongeman met een hersentumor. Hij zou niets liever willen dan zijn Karatesport beoefenen, in plaats daarvan vecht hij nu tegen kanker.

Wat een bijzondere dag, een dag met een dubbele lading, een dag die we niet snel meer zullen vergeten. Floris die tot afgelopen maand elke week te vinden was in de karateschool en nu vanwege deze slopende ziekte kan hij niet meer trainen. Maar vandaag stond hij aan de zijlijn iedereen aan te moedigen, positief en met opgeheven hoofd ondanks de tegenslagen.

Dat is Kyokushin spirit, neergaan, weer opstaan en blijven vechten dat is volgens mij waar het bij onze mooie sport om draait.

En wat een ontzettende eer dat onze Falco, speciaal uit handen van Floris, de spirit prijs kreeg overhandigd. Een Spirit prijs vernoemt naar Floris vanwege zijn positieve instelling en doorzettingsvermogen. Een prijs die bij de 12 jarige Falco een speciaal plekje krijgt thuis en een ervaring die hij zijn leven niet meer vergeet.

Osu

Onze deelnemers in de verschillende gewichtsklassen: Ezra Koopmans 1e plaats, Rachel Hellemons 1e Plaats, Gail Heeren 1e plaats, Tara Bijsterveld 1e plaats, Wissal Akkar 1e plaats, Chevelly Lips 2e Plaats, Izah Koopmans 2e plaats, Kylie Hardeman 4e plaats en Falco Helmstrijd 4e plaats.

Met dank aan onze scheidsrechters Shihan Peter en Toon Fens, Kelvin, Max, Wim en coaches Sensei`s Tatjana en Elze Fens, Sofie, Sergio. Ook dank voor de support aan ouders/vrienden. www.facebook.com/BushidoDojo. [l]