geslaagde violisten tonen trots hun diploma.
geslaagde violisten tonen trots hun diploma. Gerrit van der Schouw

Feestelijke diploma uitreiking vioolcursus slimmer kind

ZEVENBERGEN - Op dinsdagmiddag 5 november was het een spannende laatste les van de vervolg cursus "vioolspelen voor een slimmer kind" op basisschool De Boemerang in Zevenbergen. Na de eerste cursus van 8 lessen, hadden alle deelnemers besloten om door te gaan voor een vervolgcursus.

Onder leiding van viooldocent Govar Hamid en coördinator Josette is de afgelopen tijd flink gewerkt om de kneepjes van de viool beter onder de knie te krijgen. Onder belangstelling van ouders en bekenden werd daarom op de laatste les een miniconcertje gegeven. Er werd heel serieus gemusiceerd! Hanna, Rebecca,Fay, Hala, Ruben, Meike, Lauren en Margreet ontvingen van cursusleider Gerrit van der Schouw het diploma.
De Stichting Symfonische Amateurklanken Westbrabant zet zich in voor de promotie van strijkinstrumenten in de regio en organiseert deze cursussen voor viool en cello op de basisscholen in Moerdijk. Volgen jaar januari wordt weer gestart met nieuwe cursussen viool en cello voor kinderen vanaf groep 3. Wie interesse heeft kan zich nu al opgeven via Meer Moerdijk of www.sawb.nl voor inlichtingen gerrit@vanderschouw.com. [l]