Sander Aarden winnaar single 2019
Sander Aarden winnaar single 2019 kevin

Sander Aarden wint Single Open Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Zondag werd voor de 5e keer in succes de Open Zevenbergen Darts gehouden bij Tien Koevoet Dance Master te Zevenbergen. De 27 jarige Sander Aarden uit Sint Annaland won het singletoernooi door in de finale Martin van de Ree uit Zevenbergen te verslaan met 5-3. De warming-up koppeltoernooi werd voor 2e keer gewonnen door Tony Martinez en Ed Hoogenboom uit Turnhout.

Voor de singles schreven zich 74 darters in. Komende uit verschillende windstreken.Het koppeltoernooi deden 31 koppels mee. De zaal ging op 10.00 uur open. Stichting Brutus waren vroeg begonnen om de danszaal te vullen met hun dartstandaards.

Koppeltoernooi
Het koppeltoernooi is de warming-up voor het hoofdtoernooi, de Singles. Na de eerste ronde een splitsing plaats naar de winnaarsronde en verliezersronde, waar meteen de knock-out fase plaatsvond. Van de velen buiten de gemeente afkomstige darters speelden de plaatselijke darters niet onverdienstelijk. In de winnaarsronde behaalde het koppel Martin van de Ree en Rob Godschalk een gedeelte 3e plaats, samen met Freddy Claessens uit Grembergen(Belgie) en Arno Cornelis uit Hamme(Belgie).

De ere plaatsen in de verliezersronde werden verdeeld door een deels 3e plaats, Viktor en Lilian Scholten (Zwijndrecht), en Erwin Debognies (Etten Leur) met Richard van Geloof (Leur).
De verliezersronde werd gewonnen door het koppel Patrick Neefs (Kontich,Belgiƫ) met Sander Aarden, door van Carlo en Toon van Peer (Sprundel) met 2-0 te verslaan.

De winnaarsronde ging tussen Tony met Ed, die in de halve wonnen van Freddy en Arno, en Pino de Bruin (Spijkenisse) met Ricardo Ham (Rotterdam). De uitslag werd 3-1. De hoogste finish werd geworpen door de 20 jarige Jacco Crezeen uit Zevenbergen van 109.

Single
Er werd gestart met poules, waarna de beste 2 van elke poule naar de winnaarsronde gingen. De overigen naar het altijd ondergewaardeerde verliezersronde. Je kan maar in een sterke poule terecht komen!

Verliezersronde
Om meteen maar met de winnaar van de verliezersronde te beginnen Freddy Claessens, al een tijdje gepensioneerd. Das dan ook weer het mooie van darten. Om die finale te halen, heeft hij de volgende partijen gewonnen, Thijs Roks 2-0, Tibor Pennings 2-0, Corne van Mastrigt 3-2, Halve finale van Ed van Wijk met 3-1. In de finale won hij van Marjo Bogers met 4-0.

Winnaarsronde
De 4 halve finalisten, een prima prestatie. Martin van de Ree, Wesley Schols, Johan de Tree en Sander Aarden, zorgden onder andere er voor, dat Ed Hoogenboom door Sander (kwartfinale 3-4) werd uitgeschakeld. Tony Martinez door Johan de Tree met 2-3 (laatste 16) waarna Tom Verpoorten (Belgiƫ) met 4-1, Martin van Ricardo Ham (3-1) en Stef Macare (4-0), Wesley van Richard van Geloof (4-1), Rob Adriaansen (3-1). Tony Martinez wierp wel de hoogste finish van 170. De halve finale tussen Martin en Wesley werd gewonnen met 4-2. Tussen Johan en Sander, werd het eveneens 2-4.

De finale
Was een spannend potje, waarbij beide darters tot het uiterste moesten gaan. Martin geen moment in de partij op voorsprong gekomen, wel de kans kreeg, maar niet benutten. Zeker op het moment dat hij op 3-3 stond, op 119, 19, triple 20 en een telfout maakte, door over concentratie/spanning wie weet wat en voor de bull ging! Desalniettemin Sander speelde goed, maakte 0-1, 1-1, 1-2, 1-3, 2-3, 3-3. Met de gemiste kans van Martin, maakte Sander 3-4 en daarna 3-5. [l]