Kogelvangers legt De Fendert over de knie

WILLEMSTAD - De Fendert ging afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen Kogelvangers pijnlijk met 0-3 (rust 0-2) onderuit. De derby op het plaatselijke sportpark in Fijnaart werd in feite al in de eerste helft beslist. En wel op twee cruciale momenten.

Nauwelijks nadat er was afgetrapt, kwam Kogelvangers door een treffer van Daan Oudhof al op 0-1. Aan het rollertje van de Willemstadse routinier ging een rommelige situatie voor het Fijnaartse doel vooraf, maar daar had de aanvallende middenvelder vanzelfsprekend geen boodschap aan. Treffer nummer twee van Kogelvangers kwam vlak voor de rust voor rekening van Robert Braber. De op het oude nest teruggekeerde aanvoerder van de Willemstadters, verzilverde toen knap inkomend een hoekschop van Simon Boot met een fraaie volley. Het betekende het eerste competitiedoelpunt van de zijn 37e verjaardag vierende ex-professional: 0-2. Even daarna, toen De Fendert gelijk voor de aansluitingstreffer ging, liep de thuisploeg door een ernstig uitziende blessure Noël Ploeg waarschijnlijk een nog ergere tegenslag op. De naar voren gedirigeerde geblokte laatste man verdraaide zijn knie lelijk bij de Kogelvangers-achterlijn, met een verzorgingsperiode van zeven minuten tot gevolg. De verdedigende steunpilaar werd door de verzorger en zijn vader hinkend van het veld gedragen.

Zoals kon worden verwacht had het dit seizoen geplaagde De Fendert na de rust geen afdoende antwoord op de aanvallende aspiraties van Kogelvangers, dat in de West-Brabantse klassieker een heerlijk middagje beleefde. Dat werd geaccentueerd door Nicky Messer, die nog maar net ingevallen voor Simon Boot, in de 66e minuut de derde treffer voor de bezoekers liet aantekenen. Daar ging een ongehinderde solo van de rechtsbenige linkerspits aan vooraf. De fraaie treffer belandde in de verre hoek achter De Fendert-doelman Martijn Stomphorst. Dat Kogelvangers daarna verzuimde meerdere treffers aan te tekenen, mochten de Willemstadters zich zeker aanrekenen. Het steeds beter draaiende Kogelvangers heeft zich door de aansprekende overwinning weer in de brede subtop, met Den Bommel, Klundert, Duiveland en Prinsenland genesteld.

Aanstaande zaterdag 16 november staat er een KNVB-beker programma geprogrammeerd. Daarin speelt Kogelvangers om 14.30 uur thuis tegen de reserves van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.