Jasper Bakker met winnende hand.
Jasper Bakker met winnende hand. ONK Poker

Jasper Bakker wint ONKP Voorronde 'Willemstad'

WILLEMSTAD - Op zondag 10 november werd in de Blokhut in Helwijk een voorronde gespeeld van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP). De Blokhut was omgetoverd in een heuse pokerroom. Professionele tafels, pokerchips, dealerbuttons, kaarten en een team vaste delers.

76 spelers waren naar de Blokhut gekomen om de trofee en finaleplaats in de wacht te slepen. Hieronder bijvoorbeeld regerend Nederlands Kampioen Martin van Meel, voormalig Nederalnds Kampioen Guy van Ginderen en vele lokale en regionale spelers. Om 15:00 uur gaf toernooidirecteur Evert Jan van IJzendoorn het 'shuffle up and deal' waardoor het toernooi kon beginnen. Het duurde niet lang alvorens de eerste spelers werden uitgeschakeld. Voor de eerste pauze was dit aantal opgelopen tot 17 waardoor er nog 59 spelers overbleven.

De uitgeschakelde spelers hoefden niet naar huis, naast supporteren konden ze ook een konden een side event spelen. Winnaars van zo'n side event winnen een ticket voor een gratis voorronde deelname. Jack Lems en Theo van Leest wisten beiden zo'n side event te winnen.

De tweede pauze bevatte een dinerbreak; deze werd door 27 spelers gehaald waaronder nog enkele Helwijkers en Willemstadters. Na deze break de ene na de andere speler in vlot tempo uitgeschakeld waardoor de finale tafel rond 19:30 uur.

Onder de 9 finalisten waren Cas Kuipers, Sanne van Gend en Jacob Schilperoord. Cas werd uitgeschakeld op de 7e plaats en won een wild card. Zijn aas en boer bleken niet opgewassen tegen de koning en de vrouw van Sanne. Hoewel Cas voor lag, bracht een koning op de flop de uitkomst voor Sanne. Sanne werd later uitgeschakeld op de 4e plaats en won hiermee een ticktet voor een halve finale.

Jacob bracht het tot de heads-up (laatste 2 spelers). Hij nam het op tegen Jasper Bakker. Bij aanvang van de heads up lag Jacob voor in het aantal chips. Even leek hij de winst te gaan pakken. Met negen en tien ging hij all in en kreeg een call van Jasper met koning en een boer. Een negen op de turn (vierde kaart op de tafel) leek voor Jacob de gouden kaart. Helaas bracht de river (de 5e kaart) de teleurstelling; een koning. Door deze actie werden de rollen omgedraaid en lag Jacob achter in chips. Uiteindelijk lukte het hem niet meer deze achterstand weg te werken en gingen zijn laatste punten met toen en vijf all-in tegen tien en-boer van Jasper. De hand van Jasper hield stand en won hiermee de voorronde. Hij nam de trofee en het ticket voor de landelijke finale in ontvangst. De runner up, Jacob won een halve finale ticket. De volgende voorronde in de gemeente Moerdijk zal plaatsvinden op 14 februari 2020 in MFC De Ankerkuil. Meer informatie via www.onkpoker.nl. [l]